Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Πάρου και Εκπαίδευση

17 Σεπτεμβρίου 2021 17:57

Σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Πάρου στις 14 Σεπτεμβρίου με αφορμή της έναρξη της σχολικής χρονιάς ανέφερε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση αποτελούν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα των σχολείων.(συντηρήσεις κτιρίων, προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων στην καθαριότητα, ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων των σχολικών κτιρίων κ.α , όπως επίσης και διευκρινίσεις για το Γυμνάσιου Πάρου, το 2ο Δ.Σ. Παροικιάς και το ΕΠΑΛ Πάρου).

Η φράση « Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια» ταιριάζει απόλυτα στο Δήμο Πάρου.
Με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε παιδί Νηπιαγωγείου της Παροικιάς την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
• Δεν υπήρξε πρόσκληση ή έγγραφο του Δήμου Πάρου προς τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους Διευθυντές/ντριες και τις Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων για να συζητηθούν τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης και να υπάρξει από κοινού σχεδιασμός για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
• Δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία προφορική ή γραπτή προς τις σχολικές μονάδες για τα προβλήματα των σχολείων (αριθμός αιθουσών, ανάγκες σε καθαριότητα, συντηρήσεις, λειτουργικές ανάγκες) .
• Δεν υπήρξε συνεργασία ώστε να βοηθήσουν οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων στην κάλυψη των θέσεων στην υπηρεσία καθαριότητας.
• Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει και για τις υποχρεώσεις τους.
• Δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για το πρόβλημα της στέγασης των αναπληρωτών ή νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών.
• Δεν υπάρχει Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Αν πραγματικά η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πάρου, θα πρέπει άμεσα:
• να συναντηθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα και να πάψει να αναφέρεται σε οργανωμένες μειοψηφίες που διακινούν διάφορα.
• να ληφθούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες του νησιού, με προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία όπου λόγω του μεγέθους των αιθουσών αλλά και του μεγάλου αριθμού των μαθητών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα γρήγορης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μόνο με καλή συνεργασία, συντονισμένες ενέργειες και επαγρύπνηση θα εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια και θα παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά!!!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα