Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με Ρώσους και Έλληνες μουσικούς Τετάρτη13 Οκτωβρίου Μαρίνα Νάουσας 16:00-18:00

13 Οκτωβρίου 2021 00:43

Με μια ανοιχτή γιορτή με Ρώσους και Έλληνες μουσικούς στη Μαρίνα της Νάουσας, και την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας, θα αποχαιρετίσει η Πάρος τη ρωσική αποστολή “Φλόγα του Τσεσμέ”.

Το πρωϊ η αποστολή θα επισκεφθεί τη Λογγοβάρδα για την κινηματογράφηση ρωσικών κειμηλίων και θα ακολουθήσει υποβρύχια κινηματογράφηση στο Δρυό.

Tην Τρίτη 12 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν οι μαζικές επισκέψεις σχολείων και κοινού στο ρωσικό ιστιοφόρο καθώς και οι υποβρύχιες κινηματογραφήσεις στο Μοναστήρι και τη Λάγγερι. Το απόγευμα η αποστολή θα επισκεφθεί την Αντίπαρο για την κινηματογράφηση του σπηλαίου.
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandard, ρέπλικα της πρώτης ρωσικής φρεγάδας του Μεγάλου Πέτρου, θα αποπλεύσει από τη Νάουσα για Νάξο, Μύκονο, Πάτμο, Χίο, Λήμνο.

Οι υποβρύχιες και επίγειες κινηματογραφήσεις στην Πάρο και στα άλλα νησιά της ρωσικής αποστολής εντάσσονται στο Έτος Ιστορίας Ελλάδας Ρωσίας και θα αποτελέσουν το βασικό υλικό της ιστορικής ταινίας για τη Ρωσική Ηγεμονία στο Αιγαίο, τον Ναύσταθμο στην Πάρο και την καταστροφή του οθωμανικού στόλου στο Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, η Επιτροπή της Πάρου για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας Ρωσίας, συγκρότησε τεκμηριωμένη πρόταση ιστορικού ντοκυμαντέρ που προβάλει τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε η Πάρος, με στόχο να παρουσιαστεί στην ρωσική και ελληνική τηλεόραση και σε σχετικά διεθνή φεστιβάλ.

Είναι σημαντικό ότι κατά την ξενάγηση της αποστολής στην Έκθεση Ή Πάρος μέσα από τη Ρωσική Χαρτογραφία στα κελιά του Άϊ Γιάννη, όπου δόθηκε και ο κατάλογος της Έκθεσης στα ρωσικά, διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές μια ισχυρή πρόθεση συνεργασίας.
Η ευρεία δημοσιότητα που δόθηκε στην Αθήνα στην φρεγάτα Shtandart αλλά και η παρουσία στην Πάρο της ρωσικής αποστολής για ένα τετραήμερο, ενισχύει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την προβολή της Πάρου ως τόπου ιστορικής συνάντησης των δύο λαών πριν από 250 χρόνια

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα