Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Λιμάνι: Πλοία – «φαντάσματα» σε κατάπλους «τοπίου στην ομίχλη»! Πρωτοφανείς εικόνες του sea smoke! (Βίντεο)

05 Νοεμβρίου 2021 17:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
Πάρος – Λιμάνι: Πλοία – «φαντάσματα» σε κατάπλους «τοπίου στην ομίχλη»! Πρωτοφανείς εικόνες του sea smoke! (Βίντεο)

test2

test2

Οι εικόνες στο λιμάνι της Πάρου το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, ήταν πρωτοφανείς. Μέσα σε συνθήκες βαριάς, πυκνής ομίχλης που ήταν αδύνατη η ορατότητα ακόμη και 50 μέτρα μακρύτερα, η προσέγγιση των πλοίων στο νησί μετατράπηκε σε πραγματικό άθλο!

Μεγάλη δύναμη του Λιμενικού βρισκόταν στο λιμάνι, είχε δοθεί εντολή για συχνούς συριγμούς καθώς τα πλοία έμπαιναν στον κόλπο της Παροικίας, ενώ ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη προσέγγιση ή αναχώρηση. Έτσι, ταχύπλοο της Sea Jet και το πλοίο «Άρτεμις» ανέμεναν το ένα το άλλο να αποπλεύσει, για να πάρει σειρά το επόμενο!

Ενδεικτικό της απουσίας ορατότητας ήταν το αλλόκοτο γεγονός να ακούγονται στην περιοχή του λιμανιού συριγμοί και ο ήχος του κατάπλου, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πλοίο πουθενά! Ο κόσμος στο λιμάνι άκουγε να πλησιάζουν καράβια - «φαντάσματα» που φανερώνονταν ξαφνικά, όταν πια έφθαναν σε 50 μέτρα απόσταση από την αποβάθρα.

Αιτία ήταν το φαινόμενο sea smoke των ψυχρών υδρατμών, που έκανε τη θάλασσα να μοιάζει σαν να «αχνίζει» δημιουργώντας συνθήκες απόκοσμης ομίχλης που σκέπασε τα πάντα και δυσχέρανε την κίνηση των πλοίων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πάρο
  • ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε Μύκονο, Πάρο, Μήλο – Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή
  • Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου
  • Πάρος: Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Εορτασμού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής
  • Πάρος: «Έρχεται» απόψε ένα καταπληκτικό Live σε γνωστό Restaurant - Bar του νησιού!
  • Πάρος: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους