Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Δε συζητήθηκαν στο Δ. Σ. οι εισηγήσεις της Ένωσης Γονέων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022

15 Δεκεμβρίου 2021 21:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Πάρος: Δε συζητήθηκαν στο Δ. Σ. οι εισηγήσεις της Ένωσης Γονέων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Με μεγάλη μας έκπληξη, παρακολουθώντας τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, την 7η Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα το 2ο θέμα, «Ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Πάρου για το έτος 2022», με εισηγητή το δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο, αντιληφθήκαμε ότι οι προτάσεις που εισηγηθήκαμε ως φορέας, στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, δε συζητήθηκαν!!!

Αναρωτηθήκαμε το λόγο που συμμετείχαμε σε μία επιτροπή, που απ’ ότι φαίνεται, το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2022, είχε προαποφασιστεί. Ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής είναι ξεκάθαρος: στο άρθρο 3, με τίτλο: «Έργο - Αρμοδιότητες», αναφέρονται οι αρμοδιότητες, που σύμφωνα με τις οποίες, η επιτροπή γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τακτική συνεδρίαση.

Στην ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, που είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ζητήσαμε εξηγήσεις. Ο κ. Πετρόπουλος, προς τιμήν του, μας διαβεβαίωσε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, οι προτάσεις θα αναφερθούν. Επίσης μας περιέγραψε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, πρέπει να εργαστούν πάνω στις εισηγήσεις, δημιουργώντας αναλυτικό φάκελο, για να συζητηθούν στο Δ. Σ. και να γίνει ολοκληρωμένα η εισήγηση. Από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι ο κανονισμός λειτουργίας δεν είναι ξεκάθαρος αναφορικά με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Παρόλ’ αυτά, ζητήσαμε από τον πρόεδρο να μας αποστείλει τα ονόματα των αρμόδιων αντιδημάρχων καθώς και τις υπηρεσίες, προκειμένου να συνεργαστούμε για την ολοκλήρωση του φακέλου της εισήγησης.

Η εκτίμηση μας είναι ότι έπρεπε πρώτα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αποφάσεις της επιτροπής διαβούλευσης, να αποφασίσει το Δ. Σ. για να διαφαινόταν η βούληση του έπειτα από τις τοποθετήσεις και την ψηφοφορία, και αν υπήρχε πλειοψηφία, θα έπρεπε να αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή οι αντιδήμαρχοι.

Ο φορέας μας ενήργησε σύμφωνα με τον κανονισμό, συμμετέχοντας σε μία υποτιμημένη επιτροπή που δυστυχώς έχει απαξιωθεί. Υπενθυμίζουμε όμως ότι αναφερόμαστε, στη μοναδική επιτροπή, που επίσημα, φορείς και πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν με παραγωγικές εισηγήσεις στο κέντρο αποφάσεων του νησιού μας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024
  • Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, κλειστό μέχρι νεοτέρας - Σοβαρά επεισόδια και στα Χανιά με πετροπόλεμο και χημικά, δύο τραυματίες (Βίντεο)
  • Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια: Τι αλλάζει με τη μεταρρύθμιση στη δυναμική τιμολόγηση ρεύματος
  • Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Η διπλή γιορτή της 21ης Νοεμβρίου και το μήνυμά της
  • Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, καθώς και στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας
  • Ελλάδα - Σκωτία: Αξίζουν τα πολλά γκολ στο Φάληρο!