Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλάδες: H «Ελπίς»…. ξανάρχεται! Νέα κακοκαιρία με πολικό ψύχος και χιόνια στα νησιά…

07 Μαρτίου 2022 21:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
Κυκλάδες: H «Ελπίς»…. ξανάρχεται! Νέα κακοκαιρία με πολικό ψύχος και χιόνια στα νησιά…

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ήταν τέλη Ιανουαρίου, όταν ολόκληρη σχεδόν η χώρα παρέλυσε από την επέλαση σφοδρού χιονιά με το όνομα «Ελπίς» ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια και έντυσε στα λευκά ακόμα και τις Κυκλάδες.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την ομορφιά αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν ότι μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια νέα, ανάλογης ίσως έντασης και διάρκειας!

Από την Τρίτη λοιπόν 8 Μαρτίου, σταδιακά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός χαλάει με κύρια χαρακτηριστικά το πολικό ψύχος και τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους έντονες. Αιτία κατά τους μετεωρολόγους, ένα ατμοσφαιρικό βουνό σε σχήμα Ωμέγα, (Ωμέγα εμποδιστής) το οποίο πρόκειται να ωθήσει πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας στη χώρα μας.

Η κακοκαιρία θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με την «Ελπίδα» ως προς την εξέλιξή της και προβλέπεται ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων να επηρεάσει τις Κεντρικές, Ανατολικές και Νότιες περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και τα νησιά των Κυκλάδων. Δεν αποκλείεται συνεπώς, οι Κυκλάδες να «δουν» για δεύτερη φορά χιόνι φέτος και μάλιστα στη αρχή της άνοιξης!

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μετά τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σκόπελο στο δρομολόγιο του Orient Express εντάσσεται και το νησί της Σκιάθου
  • Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πάρου
  • Σύγκληση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Πάρου και προληπτική άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ»
  • Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν ξέρω ποιος διέρρευσε τον γάμο μου στην Πάρο και δεν θα ψάξω να βρω» (βίντεο)
  • Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)
  • Πάρος: Επίσημη «πρώτη» για τις σειρήνες προειδοποίησης έκτακτων συμβάντων – Ήχησαν προειδοποιητικά σήμερα (Βίντεο)