Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Μαζί με Μήλο και Σαντορίνη «ανοίγονται» στην τουριστική αγορά της Ινδίας

22 Μαρτίου 2022 20:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
Πάρος: Μαζί με Μήλο και Σαντορίνη «ανοίγονται» στην τουριστική αγορά της Ινδίας

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Μυστηριώδης, εξωτική, πολύβουη και πολύχρωμη φαντάζει στα μάτια των περισσότερων Ελλήνων η μακρινή Ινδία, η χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων με τη διαφορετική κουλτούρα και τις μυθικές καταβολές.

Πως όμως αντιλαμβάνονται οι Ινδοί την Ελλάδα και δη οι επίδοξοι τουρίστες της Ινδικής υποηπείρου τις ομορφιές των Ελληνικών νησιών;

Απ΄ ότι φαίνεται τα νέα είναι κάτι παραπάνω από καλά. Η φήμη των νησιών του Κυκλαδικού συμπλέγματος, «ταξιδεύει» και φθάνει μέχρι τη χώρα του Γκάντι γοητεύοντας τους Ινδούς. Εξ΄ ου και το πρόσφατο εκτενές αφιέρωμα του Ινδικού μέσου Times of India στην Πάρο, τη Μήλο και τη Σαντορίνη.

Διαγωνισμός με δώρο μπίρες ΕΖΑ lager και ΕΖΑ Pilsener

Με δύο ξεχωριστές σημαντικές αναρτήσεις και συμπερίληψη στα web stories με τίτλο «Οι ομορφιές της Ελλάδας σε φωτογραφίες», Πάρος, Σαντορίνη και Μήλος, «ξεδίπλωσαν» τα θέλγητρά τους στα μάτια του Ινδικού τουριστικού κοινού αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Άλλωστε, σε προηγούμενο δημοσίευμα του ίδιου μέσου με θέμα τον προγραμματισμό ταξιδιών στην Ελλάδα, η Μήλος είχε χαρακτηριστεί ως «μαγευτικό νησί».

Η προσέλκυση τουριστών από την Ινδία ως απότοκο της προβολής των νησιών μας στη χώρα αυτή, μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό στόχο της τουριστικής πολιτικής της χώρας μας. Η Ινδική τουριστική αγορά είναι μεγάλη, δυναμική, ανερχόμενη και με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τους σκοπούς μεγέθυνσης της απόδοσης της Ελληνικής τουριστικής οικονομίας.

Αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος Ινδός τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας ξοδεύει περίπου 1.000 ευρώ, ποσό πολύ υψηλότερο από το γενικό μέσο όρο που είναι περίπου 560 ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία που αποκτά μια αγορά σαν την Ινδία. Μάλιστα, χάρη στο γεγονός ότι η οικονομία της πολυάνθρωπης μακρινής χώρας αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο και οικονομικά εφικτό για ολοένα και περισσότερους Ινδούς ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την Global Data το Ινδικό Α.Ε.Π. θα φθάσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι υψηλότερο κατά 50% σε σχέση με αυτό του 2021.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πάρου
  • Σύγκληση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Πάρου και προληπτική άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ»
  • Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν ξέρω ποιος διέρρευσε τον γάμο μου στην Πάρο και δεν θα ψάξω να βρω» (βίντεο)
  • Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)
  • Πάρος: Επίσημη «πρώτη» για τις σειρήνες προειδοποίησης έκτακτων συμβάντων – Ήχησαν προειδοποιητικά σήμερα (Βίντεο)
  • Ο Π.Σ. Πάρου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» για την απώλεια του Ιωάννη Βασιλειόπουλου