Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Κορωνοϊός: «Φουντώνουν» τα κρούσματα στο νησί – 742 τις τελευταίες δύο εβδομάδες

29 Μαρτίου 2022 20:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
  • ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Πάρος – Κορωνοϊός: «Φουντώνουν» τα κρούσματα στο νησί – 742 τις τελευταίες δύο εβδομάδες

test2

test2

Δεν αμφισβητείται πια, ότι δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με το μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. Αιτία, τα αυξημένα πανελλαδικά κρούσματα το τελευταίο 15ήμερο και η ανοδική τροχιά των νοσηλειών.

Στο νησί της Πάρου τώρα, υπάρχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου έξαρση της νόσου Covid – 19. Αυτό καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ καθημερινά, τα οποία δείχνουν μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. 742 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις προηγούμενες 15 ημέρες στο νησί, δηλαδή από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου.

Το ανησυχητικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ήταν περισσότερα από την αμέσως προηγούμενη που ήταν και πάλι υψηλά. Δηλαδή αυξητική ήταν η διακύμανση στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στον πληθυσμό της Πάρου: 401,98 έναντι 381,88.

«Ηχηρό» επομένως το καμπανάκι επαγρύπνησης στο νησί εξαιτίας κυρίως της υπερμεταδοτικότητας των στελεχών Όμικρον και Όμικρον 2 που φαίνεται πως έχουν επικρατήσει. Στα «θετικά» τους συγκαταλέγεται η ηπιότερη συνήθως νόσηση. Επίσης, η επαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, φαίνεται να προστατεύει από τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και νοσηλείας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κορωνοϊός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα το καλοκαίρι, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες
  • Αυξήθηκαν τα κρούσματα λιστερίωσης στην Ελλάδα, τι είναι και πώς μεταδίδεται
  • Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη
  • Κορωνοϊός - Κρούσματα: Πάρος - Κυκλάδες - Αναλυτικότερα, για την εβδομάδα 15 - 21 Αυγούστου:
  • ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Βαρύτερη νόσο προκαλεί η παραλλαγή «Κένταυρος» (χάρτης)
  • Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί