Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Το νησί σε αναπτυξιακές «ράγες» βιώσιμου τουρισμού – Παρουσίαση σε έκθεση στο Λονδίνο

08 Νοεμβρίου 2022 23:01

Η πρωτοβουλία της Common Seas στην Πάρο αποτελεί ένα από τη σειρά έργων της πλατφόρμας Sustainable Greece του ΕΟΤ (https://sustainablegreece.co.uk/) η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν την Ελλάδα με τρόπο ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες και τη φύση.

Η παρουσίαση έγινε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης WTM, όπου ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Common Seas με στόχο τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταλύματα της Ελλάδας μέσω του προγράμματος PlasTICK.

Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοπόρο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις φιλοξενίας να μειώσουν το πλαστικό τους αποτύπωμα με ρεαλιστικές και εξατομικευμένες πρακτικές αλλά και αναφορά της προόδου τους, παρακινώντας και εμπνέοντας τους επαγγελματίες του κλάδου να περιορίσουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων.

Στην πλατφόρμα, υπογραμμίζεται επίσης, ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες και λαμβάνονται πρωτοβουλίες στα ελληνικά νησιά αναφορικά με νέα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δενδροφύτευση μετά από δασικές πυρκαγιές και προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.

Πρόσφατα, ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι «ο τουρισμός του μέλλοντος οφείλει να είναι βιώσιμος, αυτάρκης και αειφόρος. Δηλαδή ένας τουρισμός που να σέβεται το περιβάλλον του τόπου από την μία πλευρά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής από την άλλη».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα