Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Κακοκαιρία: Εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή – Αιτήσεις αποζημίωσης των παραγωγών

04 Απριλίου 2025 18:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
Πάρος – Κακοκαιρία: Εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή – Αιτήσεις αποζημίωσης των παραγωγών

test2

test2

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία της 31η Μαρτίου στην αγροτική παραγωγή της Πάρου.

Η ραγδαία βροχόπτωση και κυρίως η χαλαζόπτωση, πλημμύρισαν τα κτήματα και κατέστρεψαν τις καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και τα αμπέλια, σε μια περίοδο που το τελευταίο που χρειάζονταν τα γεννήματα ήταν οι συγκεκριμένες άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Οι επιπτώσεις στις υπαίθριες, αγροτικές εκτάσεις του νησιού είναι σοβαρές καθώς εκτός από την παραγωγή έχουμε και καταστροφή υποδομών και κτισμάτων όπως οι ξερολιθιές αλλά και άλλων στοιχείων του δομημένου τοπίου της υπαίθρου.

elga04

Στο Δήμο Πάρου, συνεχίζουν να προσέρχονται παραγωγοί για την συμπλήρωση αιτήσεων οι οποίες θα προωθηθούν στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την παροχή αποζημιώσεων.

Μάλιστα, την Παρασκευή 4/4, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάρου σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, εκπροσώπων του ΕΛΓΑ και παραγωγών του νησιού, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης αναφορικά με τις ζημιές στις καλλιέργειες.

elga03

elga02

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος – Αεροδρόμιο: Διεθνής «παίκτης» κολοσσιαίων επενδύσεων αναλαμβάνει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του
  • Πάρος: Για αναρρίχηση και ρεβιθάδα η Εριέττα Κούρκουλου με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη
  • Πρόταση για ειδική ποσόστωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές της Πάρου
  • Πάρος: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πλούσιες εκδηλώσεις της διήμερης «Γιορτής Ρεβιθιού» στον Πρόδρομο (Βίντεο)
  • Συλλήψεις στην Πάρο
  • Πάρος: Προς πώληση δύο αγροτεμάχια σε προνομιακές περιοχές του νησιού