Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Πάσχα 2025: Δικαιολογημένη εκ των πραγμάτων η μείωση αφίξεων από το λιμάνι το φετινό Πάσχα - Δείτε τα στατιστικά

23 Απριλίου 2025 13:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
  • ΠΑΣΧΑ
  • ΝΗΣΙΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Πάρος – Πάσχα 2025: Δικαιολογημένη εκ των πραγμάτων η μείωση αφίξεων από το λιμάνι το φετινό Πάσχα - Δείτε τα στατιστικά

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Μια αναδρομική ματιά στα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου σχετικά με τις ακτοπλοϊκές αφίξεις επισκεπτών στο νησί της Πάρου την περίοδο του Πάσχα, μαρτυρά ότι κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης 2010 – 2018 οι αφίξεις κατά μέσο όρο, με αυξομειώσεις ανά χρονιά, κυμαίνονταν γύρω στους 15.000 επισκέπτες.

Χρονιά ορόσημο ωστόσο ήταν το 2019. Τότε που ο αριθμός των Πασχαλινών επισκεπτών στο νησί «εκτοξεύτηκε» και η Πάρος έζησε ακολούθως μια πολύ καλή τουριστική σεζόν.
Τι συνέβη όμως κατά το φετινό Πάσχα;
Μετά το ρεκόρ αφίξεων του 2024, το Πάσχα του 2025 υπήρξε μείωση των αφίξεων επισκεπτών από το λιμάνι της Πάρου.
Λίγο γιατί το Πάσχα ημερολογιακά ήταν νωρίτερα, λίγο γιατί συνέπεσε με το Καθολικό Πάσχα αλλά και οι λιγότεροι κατάπλοι Επιβατηγών, Οχηματαγωγών και Ταχύπλοων πλοίων, έφερε την πτώαη του 29% σε σχέση με το Πάσχα του 2024.
Έτσι λοιπόν, το Πάσχα του 2025 (11/4 – 19/4) αφίχθησαν με πλοίο στο νησί 20.230 επισκέπτες, 3.277 Ι.Χ, 364 Φορτηγά, και 428 δίκυκλα.

Να σημειωθεί ότι τα φετινά στατιστικά αφορούν σε 9 συνολικά ημέρες αφίξεων, σε σχέση με τις 11 ημέρες καταγραφής των προηγούμενων ετών
Συμπερασματικά, ενώ το φετινό Πάσχα υπολείπεται σε αριθμό αφίξεων από το «απογειωτικό» Πάσχα του 2024, μιας χρονιάς – ρεκόρ για τον τουρισμό στην Πάρο αλλά και στην Ελλάδα. όλοι ευελπιστούν σε ένα ανάλογο και καλύτεο καλοκαίρι από το περσινό.

ΠΑΣΧΑ 2024 ( 26/04 – 05/05)
ΕΠΙΒΑΤΕΣ 28.587
Ι.Χ 3.904
Φ/Γ 416
Δ/Κ 664
Λ/Φ 11
ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΠΛΟΙΩΝ 112

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πάρου
  • Σύγκληση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Πάρου και προληπτική άσκηση Πολιτικής Προστασίας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ»
  • Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν ξέρω ποιος διέρρευσε τον γάμο μου στην Πάρο και δεν θα ψάξω να βρω» (βίντεο)
  • Πάρος: Θυελλώδεις νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα και την έβγαλαν στη στεριά (Βίντεο)
  • Πάρος: Επίσημη «πρώτη» για τις σειρήνες προειδοποίησης έκτακτων συμβάντων – Ήχησαν προειδοποιητικά σήμερα (Βίντεο)
  • Ο Π.Σ. Πάρου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» για την απώλεια του Ιωάννη Βασιλειόπουλου