Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά

06 Ιουνίου 2025 12:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΡΟΣ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά

test2

test2

Ο Δήμος Θήρας μαζί με τους δήμους Ανάφης, Κέας, Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σερίφου, Σίκινου, Σίφνου, Σύρου και Τήνου αναβιώνουν και φέτος το αρχαίο έθιμοτων Φρυκτωριών.

Οι Φρυκτωρίες ήταν ένα σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα. Ήτανπύργοι χτισμένοι σε επιλεγμένες βουνοκορφές έτσι ώστε ο ένας πύργος να είναι ορατός από τονεπόμενο πύργο.
Οι πύργοι χρησιμοποιήθηκαν για την μετάδοση ενός συγκεκριμένου προκαθορισμένου μηνύματος.
Το άναμμα του πρώτου πυρσού ακολουθούν διαδοχικά οι υπόλοιποι φρυκτωροί ώστε νααναμεταδοθεί η είδηση.
Το σύστημα αυτό επικοινωνίας το συναντάμε πρώτη φορά στα Ομηρικά χρόνια όταν η άλωση τηςΤροίας έγινε γνωστή στις Μυκήνες σε διάστημα λίγων ωρών.
Στην Σαντορίνη φρυκτωροί θα ανάψουν στα Καστέλια Οίας, Ημεροβιγλίου, Πύργου, Ακρωτηρίουκαι Εμπορείου την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 19.00.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας, να νιώσετε τον παλμό της κοινής μας ιστορίας και να δείτε με τα μάτια σας πώς οι φλόγες των Φρυκτωριών συνεχίζουν να ενώνουν τις Κυκλάδες. Ελάτε να φωτίσουμε μαζί τις κορυφές της Σαντορίνης και να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας και της μνήμης σε όλο το Αιγαίο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνελήφθησαν -14- άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο Νότιο Αιγαίο
  • Πάρος: Προς επίλυση το θέμα των επαγγελματιών εστίασης στο νησί
  • Πάρος: Live o Γιάννης Γρόσης την Κυριακή 08/06
  • Πάρος: Ανέλκυση θαλαμηγού με πλωτό γερανό μετά από ναυτικό ατύχημα στη Νάουσα (Βίντεο)
  • Πάρος: Συνεδρίαση Κοινότητας Νάουσας
  • Θ. Μαρινόπουλος: Εσού... του ιδίου