Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε και ο σταθμός συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων της Aegean Rebreath στην Νάουσα!

26 Ιουνίου 2020 15:12

Η Πάρος πλέον είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα που έχει δύο σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων ολοκληρωμένους και λειτουργικούς!


Την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν και οι τελικές εργασίες στο σταθμό της Νάουσας με σκοπό να επιτευχθεί η αξιοποίηση του την καλοκαιρινή περίοδο όπου η επιβάρυνση των απορριμμάτων στο νησί μας είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη οι δύο σταθμοί παρά τις δυσκολίες και το σύντομη διάρκεια λειτουργίας τους έχουν εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη.. 3415 πλαστικά, 12918 γυάλινα δοχεία και μπουκάλια, 4871 αλουμινένια κουτάκια και 1,8 τόνοι διχτυών έχουν συλλεχθεί.

Οι σταθμοί αυτοί έχουν κατασκευαστεί για να αξιοποιηθούν από την αλιευτική και την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, όλους τους εθελοντές που πραγματοποιούν παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς και όλους εμάς που χρησιμοποιούμε τέτοιες συσκευασίες στις παραλίες και τις παράκτιες ζώνες. Οι σταθμοί δεν έχουν δημιουργηθεί για απορρίμματα που παράγονται στο σπίτι μας αλλά για ανακυκλώσιμες συσκευασίες που βρίσκονται μέσα ή κοντά στις ακτές και τα λιμάνια μας. Στους κάδους των αλιευτικών εργαλείων τοποθετούμε μόνο δίχτυα, παραγάδια και σκοινιά/κάβους.



Βοηθήστε μας λοιπόν με τη σωστή λειτουργία των σταθμών για να αποδείξουμε πως η Πάρος νοιάζεται για τις θάλασσες και τους βυθούς μας, βοηθάει στην συλλογή δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς και ενώνει όλους μας απέναντι σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά πρώτα από όλα εμάς. Την ρύπανση των θαλασσών μας!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr