Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: «Πάς μη Έλλην βάρβαρος»

31 Ιουλίου 2020 12:42

«Πάς μη Έλλην βάρβαρος» έλεγαν οι αρχαίοι, χωρίς , φυσικά, να προβλέψουν ότι αυτό θα εξελιχθεί σε «πάς μη Παριανός αιθεροβάμων». Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Κουντρομιχάλη, έναν πρώην λιμενικό που … μόλις βγήκε στη στεριά, «έχασε τα νερά του».

Και επειδή στη στεριά πρέπει να πατάς γερά και να ξέρεις τι είσαι και πού βρίσκεσαι, ακολούθησε την αλεπού, που όσα δεν έφτανε τα έκανε κρεμαστάρια. Και ενώ μια ολόκληρη κοινωνία τον τίμησε με την ψήφο της και μια παράταξη τον τίμησε με το αξίωμα του Αντιδημάρχου, προτίμησε να επιλέξει την οδό του «στρίβειν δια του αρραβώνος» προκειμένου να καλύψει την ομολογουμένως και παγκοίνως γνωστή ανικανότητά του.

Χωρίς να έχει γνώση της παριανής πραγματικότητας, επιδόθηκε σε ένα καταιγισμό ανεφάρμοστων προτάσεων που φρόντισε να τις «ντύσει» με ένα λαϊκίστικο στυλάκι προκειμένου να αυτοαναγορευθεί σε «ινστρούχτορα» και παντογνώστη, νομίζοντας ότι με την ξεπερασμένη πλέον αυτή πρακτική θα αποδείξει ότι πέραν του ιδίου, οι πάντες ήταν άχρηστοι. Πιστεύοντας ότι τα ξέρει όλα ζήτησε και ανέλαβε πολλές αρμοδιότητες και όταν τα βρήκε σκούρα , αφού προσγειώθηκε στην πραγματικότητα , επιδόθηκε στις προκλήσεις προκειμένου να βρει τρόπο να την «κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, όμως, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ειδικά σε μια κλειστή κοινωνία όπου όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Γι’ αυτό και η παράταξη τον απέπεμψε, πράγμα που ίσως δεν το περίμενε γιατί προφανώς ήθελε να κάνει ηρωϊκή αποχώρηση, πράγμα που δεν του βγήκε και έτσι το έριξε στην καμαρίλα..

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουντρομιχάλης παρέδωσε τα καθήκοντά του μόλις ένα μήνα πριν και, συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου. Από τότε, μην έχοντας προφανώς κάτι άλλο για να «γεμίζει» την καθημερινότητά του, άρχισε μια ανώφελη κριτική προς τους πάντες, ανακατεύοντας μια κοινωνία που πασχίζει, μετά την πανδημία, να βρει τον βηματισμό της. Αυτό και μόνο δείχνει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, αλλά και ασέβεια, τόσο προς τους συναδέλφους του αιρετούς, όσο και προς την παριανή κοινωνία, που γνωρίζει καλά τους μύχιους πόθους του, όταν δηλαδή, χωρίς καν να υπάρχει ενδεχόμενο, διέψευδε ο ίδιος ότι θα βάλει υποψηφιότητα Δημάρχου!

Ίσως γι’ αυτό προσπαθεί να καταστήσει συνομιλητή του τον Δήμαρχο μέσα από τις δημόσιες και ανούσιες παρεμβάσεις του. Μιας και λοιπόν ο Μάρκος δεν του κάνει τη χάρη να του απαντά , την απάντηση τη δίνει το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο που γράφει:
«Τίποτε απ’ αυτά που απ’ έξω μπαίνουν μέσα στον άνθρωπο, δεν μπορεί να τον κάνει ακάθαρτο· αυτά όμως που βγαίνουν μέσα από τον άνθρωπο, αυτά τον κάνουν ακάθαρτο».

Γιώργος Μανίκας

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr