Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Πάρο

04 Μαρτίου 2025 10:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΟΣ
  • ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ανακοίνωση ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Πάρο

test2

test2

Ανακοίνωση ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Πάρο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 873, Τεύχος Β΄- 27-02-2025, την ίδρυση δύο νέων ειδικών σχολείων, του μονοθέσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του διθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Πάρου. Σε συνέχεια των υπ’ αρ. 230/2023 και 75/2024 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση των νέων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής.
Στο νησί μας ήδη λειτουργεί Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πάρου), χωρίς όμως μέχρι τώρα να λειτουργεί Ειδικό Σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πάρα τον αυξημένο αριθμό μαθητών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το αρμόδιο ΚΕΔΑΣΥ Νάξου και που πληρούν τα κριτήρια για να φοιτήσουν αντίστοιχα σε Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.
Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του αιτήματος αναφορικά με την ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο, μετά και την επίσημη δημοσίευση στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 873 και ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2025) και με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:
«Θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες τις εκπαιδευτικής κοινότητας και με γνώμονα τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής όλων των παιδιών της Πάρου στην εκπαίδευση, διεκδικήσαμε και επιτύχαμε την ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο.
Ήταν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών μας και όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας. Χαιρόμαστε για το αίσιο τέλος της συλλογικής αυτής προσπάθειας, μετά και την επίσημη δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης ίδρυσης του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην θετική αύτη εξέλιξη, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της ειδικής αγωγής στο νησί μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να έχουν μία ολοκληρωμένη ειδική εκπαίδευση και κατάρτιση με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και την ένταξή τους στην κοινωνία».
Τέλος, όπως ανέφερε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Ενιαίας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Πάρου κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου:
«Η ίδρυση του μονοθέσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του διθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου είναι μια σημαντική εξέλιξη για την ειδική εκπαίδευση στο νησί μας. Μέλημά μας από εδώ και πέρα είναι να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα δύο νέα ειδικά σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά 2025-2026».
Το Γραφείο Τύπου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος – Απεργία: Με σύνθημα «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν» κατέβασαν «ρολά» οι επαγγελματίες – Η δέσμευση του Δημάρχου (Βίντεο + Φωτό)
  • Πάρος: Νέο βραβείο κατέκτησε Εστιατόριο στο νησί! –Πολυβραβευμένο, ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα
  • Ζητείται Σχεδιαστής / Σχεδιάστρια Κουζίνας & Ντουλάπας | Πάρος
  • Πάρος: Με βιολιά ο γάμος της κόρης του Γιάννη Ραγκούση - Στο πλευρό του η Μαρίνα Κοντοτόλη (εικόνες)
  • Νάουσα Πάρου: Παροχή συνδρομής από την ΕΟΔ Κυκλάδων σε θαλαμηγό
  • Πάρος: Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό με επτά επιβαίνοντες