Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Υπέρογκα πρόστιμα «στραγγαλίζουν» την επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί

20 Μαρτίου 2025 22:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΟΣ
Πάρος: Υπέρογκα πρόστιμα «στραγγαλίζουν» την επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί

test2

test2

Ένα χρονίζον αλαλούμ αρμοδιοτήτων στο οποίο εμπλέκονται υπηρεσίες της ΕΤΑΔ, της Κτηματικής και του Δήμου, έχει φέρει τα πάνω κάτω στις επιχειρήσεις της Πάρου, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να συνεχίσουν να τις λειτουργούν.

Αιτία, η αλλαγή της νομοθεσίας το 2024 βάσει της οποίας τετραπλασιάζονται τα πρόστιμα για τη μη νόμιμη κατάληψη χώρου με 5ετή και 10ετή αποκλεισμό κατά περίπτωση.
Δεδομένων των παθογενειών που αφορούν στις αρμοδιότητες δημόσιων υπηρεσιών αλλά και της νέας νομοθεσίας, έχει προκληθεί μείζον ζήτημα επιβίωσης για πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο νησί.
Το ζήτημα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 19/3, και σύμφωνα με το σώμα θα πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρξει κάποια λύση.
Κατά ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. εκδόθηκε ψήφισμα που θα αποσταλεί στους καθ΄ ύλην αρμόδιους της πολιτείας με σκοπό να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται βαριά από τα πρόστιμα και η λειτουργία τους απειλείται, γεγονός που προοιωνίζεται επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών και στο τουριστικό προϊόν της Πάρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος – National Geographic Orion: Παρθενική άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης στο νησί (Bίντεο)
  • MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)
  • Το MEGA Stories ταξιδεύει στην Πάρο (βίντεο)
  • Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Όλα στο πόδι και για το φαίνεσθαι
  • Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)
  • Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)