Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δημάρχου Πάρου με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες εστίασης στο νησί

13 Ιουνίου 2025 11:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ
  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Συνάντηση Δημάρχου Πάρου με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες εστίασης στο νησί

test2

test2

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2025, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αθανάσιο Τσιούρα στην Αθήνα, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για την κατάσταση που βιώνουν αρκετές επιχειρήσεις στην Πάρο από το 2018, εξαιτίας της αδυναμίας σύναψης συμβάσεων παραχώρησης με την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. και την Κτηματική Υπηρεσία.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τον Ιούλιο του 2024, η Κτηματική Υπηρεσία γνωστοποίησε ένα επιπλέον ζήτημα σε αρκετούς επιχειρηματίες, στην παραλιακή της Παροικίας, της Νάουσας, της Μάρπησσας κ.α. Το ζήτημα της ύπαρξης μη αδειοδοτημένων τμημάτων σε αιγιαλούς που οι κατασκευές τους, χρονολογούνται οι περισσότερες από το 1995.
Ακόμη, έγινε ενημέρωση για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους επαγγελματίες για την περίοδο 2018–2023, καθώς και για τα πρόστιμα του 2024 τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρά διότι, σύμφωνα με τον Ν. 5092/2024, οι κυρώσεις για αυθαίρετη κατάληψη έχουν τετραπλασιαστεί.
Με τον ίδιο νόμο (Ν. 5092/2024) προβλέπεται επίσης πενταετής αποκλεισμός των επιχειρήσεων από κάθε διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας μετά την επιβολή των κυρώσεων.
Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς δήλωσε σχετικά:
«Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθανάσιο Τσιούρα καθώς και τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα για την εποικοδομητική συζήτηση.
Ζήτησα να εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σοβαρά τα παραπάνω ζητήματα με στόχο να εξευρεθεί άμεσα μια νόμιμη και βιώσιμη λύση με την ανάληψη συγχρόνως και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού μας.
Συγχρόνως οι επαγγελματίες που βρίσκονται σε χώρο της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. θα πρέπει να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την νομιμοποίηση των κατασκευών τους (πέργκολες) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν να συνάψουν συμβάσεις με την Κτηματική Υπηρεσία.
Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει άμεση επίλυση του ζητήματος διότι διαφορετικά η τουριστική εικόνα του νησιού μας και της πατρίδας μας γενικότερα θα υποστεί σημαντική ζημιά». 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πάρου για τη διάκριση των νεαρών αθλητριών του Ναυτικού Ομίλου Πάρου
  • Επισκέψεις του Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας
  • Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Αίτημα Δημάρχου Πάρου προς Υπουργείο Υγείας για αξιολόγηση εκτάσεων για κατασκευή νέας σύγχρονης δομής υγείας στο νησί
  • Συνάντηση Δημάρχου Πάρου με στελέχη της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
  • Επιστολή Δημάρχου Πάρου για τη στήριξη επιχειρηματιών με αφορμή τα πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων