Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ. Πάρου για το αεροδρόμιο: "Στη σωστή βάση"

22 Ιουλίου 2025 08:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΛΣ ΠΑΡΟΥ
  • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Λ.Σ. Πάρου για το αεροδρόμιο: "Στη σωστή βάση"

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η συζήτηση για το νέο αεροδρόμιο έχει φέρει πολλές απόψεις και προβληματισμούς – και αυτό είναι υγιές.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που βλέπουν την ανάγκη του έργου και άλλοι που φοβούνται υπερβολική ανάπτυξη και επιβάρυνση στο νησί.
Εμείς ακούμε όλους και θέλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια.
Το έργο που απεντάχθηκε στο νέο αεροδρόμιο δεν είναι απλώς ένα «μεγαλύτερο κτήριο» για τουρίστες.
Είναι ένα έργο απαραίτητο για την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση και την ποιότητα ζωής όλων μας.
Μεγαλύτερη αίθουσα επιβατών – για να μην στοιβάζονται πια άνθρωποι όπως γίνεται σήμερα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύγχρονος πύργος ελέγχου – για ασφαλέστερη διαχείριση πτήσεων και έκτακτων περιστατικών.
Νέος πυροσβεστικός σταθμός – για καλύτερη προστασία.
Σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης – που καλύπτουν και τις ανάγκες του ίδιου του αεροδρομίου χωρίς να επιβαρύνουν.
Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης καταλοίπων και απορροών, ώστε να μη δημιουργούνται ρυπάνσεις στο έδαφος ή στο νερό.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια ολόκληρη υποδομή που ανεβάζει επίπεδο ασφάλειας και λειτουργικότητας, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους κατοίκους.
Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τις υπαρκτές προκλήσεις του νησιού (κυκλοφοριακό, απορρίμματα, πίεση πόρων) και απαιτούμε εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης διαχείρισης.
ΠΑΡΟΣ 22-7-2025

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» στο «ΤΠΑ Υποδομών και Μεταφορών 2021–2025»
  • Aegean: Η λειτουργία της εταιρείας εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί από το πρωί της Δευτέρας (5/1)
  • Καλύτερη η εικόνα στον ελληνικό εναέριο χώρο, ξεκινούν απογειώσεις αεροσκαφών – Διερευνάται το πρόβλημα
  • Το 2025 καταγράφονται ιστορικά ρεκόρ επιβατικής κίνησης σε πολλά από τα 24 κρατικά αεροδρόμια
  • Πάρος: Ξεκινά η υλοποίηση του νέου, σύγχρονου Αεροδρομίου του νησιού - Χρηματοδοτικό πρώτο «βήμα» από το αρμόδιο Υπουργείο
  • Αλλάζουν τα ταξίδια στην ΕΕ με το σύστημα EES: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος, ποιους αφορά