Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Θεατρική παράσταση του έργου «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο Πάρκο Πάρου

05 Αυγούστου 2023 16:13
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάρος: Θεατρική παράσταση του έργου «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» στο Πάρκο Πάρου

test2

test2

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αρχίλοχος του Πάρκου Πάρου η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στην παράσταση το έργο, η πλοκή και η ανατρεπτική ματιά του συγγραφέα είναι η βάση για να σχολιάσουμε με χιούμορ τη δική μας πραγματικότητα ακολουθώντας την άποψη του Ντάριο Φο.

«Δεν θεωρώ το έργο μου ολοκληρωμένο, αλλά ανοιχτό σε συνεχείς διαφοροποιήσεις. Ακόμη και σήμερα όποιος ανεβάζει κείμενά μου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πρέπει να ξέρει πως έχει να κάνει με ένα υλικό ρευστό, ικανό να το προσαρμόσει κανείς και να το πλάσει στα μέτρα της δική του πραγματικότητας και να ανασύρει αναφορές που θα κάνουν την πλατεία του θεάτρου να θυμώσει, να σκεφτεί, να γελάσει».

Με αφορμή το έργο του Ντάριο Φο, η παράσταση ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού. Μια διαχρονική, δαιμονική, αστεία και επικίνδυνη φιγούρα για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο. Αρχίζουμε από τη γέννησή του, τα ταξίδια του στο χώρο και στο χρόνο και καταλήγουμε στο εδώ και τώρα.

Σκηνοθεσία/Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη

Μουσική σύνθεση: Βάϊος Πράπας

Στίχοι τραγουδιών: Πάνος Βλάχος

Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου, Ρέα Σαμαροπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού

Βοηθός φωτίστριας: Στέβη Κουτσοθανάση

Γραφείο Τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη

Διαφήμιση – Social Media: Renegade Media/Βασίλης Ζαρκαδούλας

Παραγωγή: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης

Μουσικός επί σκηνής: Βάϊος Πράπας

Προπώληση:

ONLINE: viva.gr

Παροικία: Βιβλιοπωλείο Αναγέννηση Τ. 22840 22247

Νάουσα: Ταντάνης, Τ. 22840 51261 – CANNELAIT, T. 22840 53456

Στην είσοδο του θεάτρου πριν την παράσταση

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • 6ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 21/09 - 05/10
  • Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»
  • Διαδρομές στη Μάρπησσα // "Διαδρομές Ατσούμπαλες"
  • Το Κινητό Πλανητάριο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
  • Πάρος: Συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Σαρρή – Το Δημοτικό Ωδείο θα φέρει το όνομά του (Bίντεο)
  • Φεστιβάλ Πάρκο Πάρου '25: "Χαλασμένο Κουαρτέτο 25/6"