Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Παρουσίαση στις Λεύκες νέου βιβλίου για την Πάρο από τον Γ. Πίττα

10 Αυγούστου 2023 14:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΑΡΟΣ
Πάρος: Παρουσίαση στις Λεύκες νέου βιβλίου για την Πάρο από τον Γ. Πίττα

test2

test2

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε στις Λεύκες το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου, ο μελετητής της ελληνικής γαστρονομίας και συγγραφέας Γιώργος Πίττας.

Με τίτλο «Πάρος, Τόπος – Διατροφικός Πολιτισμός – Γαστρονομία», ο συγγραφέας μοιράζεται με τον αναγνώστη εικόνες του αυθεντικού γαστρονομικού παριανού πολιτισμού όπως τις βίωσε ο ίδιος από το 1974 που πρωτοεπισκέφθηκε το νησί μέχρι σήμερα.

Παριανή φιλοξενία, απλότητα και επινοητικότητα, φαντασία και νοστιμιά, συνθέτουν το πανόραμα της παραδοσιακής κουζίνας της Πάρου που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τοπικού της πολιτισμού που διατηρείται ως τις μέρες μας.

pitas 102

Μέσα σε αυτό το πανόραμα σκιαγραφούνται απλοί παριανοί ψαράδες, παραδοσιακές νοικοκυρές και τοπικές μαγείρισσες οι οποίες με λίγα απλά, φρέσκα υλικά, δημιουργούσαν γαστρονομικά θαύματα, με πρώτες ύλες γνήσια προϊόντα της γης και της θάλασσας του νησιού.

Σύμφωνα με το κ. Πίττα, η πρακτική αυτή συνιστά το μέλλον του διατροφικού μας γίγνεσθαι. Η επιστροφή στις ρίζες και η μαγεία που αναδύεται μέσα από τα τοπικά, αγνά πιάτα που φτιάχνονταν με αγάπη και μεράκι, θα αποτελέσει σύντομα κατά τον συγγραφέα, πυξίδα της μελλοντικής γαστρονομικής τέχνης που αναζητεί πλέον την αυθεντικότητα του τόπου μέσα από τον τοπικό διατροφικό πολιτισμό του.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος: Τιμήθηκε η Γαλλική Εθνική Εορτή της 14ης Ιουλίου
  • Λιμάνι Πάρου: Παραλαβή από το ΕΚΑΒ και μεταφορά στο Κ.Υ. 18χρονης
  • Κυκλάδες-Εξοχικές κατοικίες: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο (γραφήματα)
  • Πάρος: Τσιμτσιλή, Ζαχαρέα και Μεσσαροπούλου με μπικίνι στην παραλία
  • Παρθενική άφιξη του Tera Jet 2 στην Πάρο & ρεμέτζο 2 λεπτών! (βίντεο)
  • Στην Πάρο ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα με θηριώδες τζιπ (βίντεο)