Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση

25 Οκτωβρίου 2024 15:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΑΡΟΣ
Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο "Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση", που διοργανώθηκε στο Δήμο Πάρου.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της παραδοσιακής φορεσιάς ως σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς και να προωθήσει τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για μείωση της υπερκατανάλωσης μέσω της χρήσης αυθεντικών, διαχρονικών ενδυμάτων.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και απευθυνόταν στα παιδιά, όπου μέσα από παιχνίδιακαι καλλιτεχνικές  δραστηριότητες, οι μικροί συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν για την αξία της βιωσιμότητας και της συνειδητής κατανάλωσης.

Την Κυριακή, η εκδήλωση απευθυνόταν σε ενήλικες, με ομιλίες και εργαστήρια που επικεντρώθηκαν στην πολιτιστική διάσταση της παραδοσιακής φορεσιάς και στον ρόλο της ως σύμβολο αντίστασης απέναντι στις τάσεις της γρήγορης μόδας και της υπερκατανάλωσης. Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκε η σύνδεση της φορεσιάς με την τοπική ιστορία και ταυτότητα, καθώς και η ανάγκη για επιστροφή σε πιο βιώσιμες πρακτικές.

Η μεγάλη συμμετοχή και τις δύο ημέρες αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να προβληματιστούν πάνω στις προκλήσεις της εποχής μας σε σχέση με την υπερκατανάλωση και τη διατήρηση της παράδοσης.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή και την υποστήριξή σας στο πρόγραμμα.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος: 48ωρη απεργία των Ραδιοταξί του νησιού
  • Η ανάρτηση του κ. Κωβαίου για τον Προϋπολογισμό 2026, είναι επικοινωνιακό τέχνασμα - όχι πραγματικότητα
  • Μάρκος Κωβαίος: Σε οικονομικό black out ο Δήμος Πάρου
  • Η συμπερίληψη στο επίκεντρο – Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση με το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου
  • H Πάρος οργανώνει την εξόρμησή της στις αγορές του εξωτερικού – Προβολή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση του Παριανού Good Job Nicky στον τελικό του Sing for Greece για τη Eurovision! – Τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή (Βίντεο)