Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Αποκριάτικα δρώμενα, έθιμα και χοροί – Μια μεγάλη εκδήλωση που «πάντρεψε» την Πάρο με παραδόσεις του Ελληνισμού (Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2025 18:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Πάρος: Αποκριάτικα δρώμενα, έθιμα και χοροί – Μια μεγάλη εκδήλωση που «πάντρεψε» την Πάρο με παραδόσεις του Ελληνισμού (Βίντεο)

test2

test2

Μια εκδήλωση ποικίλου περιεχομένου με αφορμή τον εορτασμό των Αποκριών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία.

Εκεί με πρωταγωνιστή τα νιάτα του νησιού, και το «Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσα Πάρου», παρουσιάστηκαν χοροί, δρώμενα, παιχνίδια, τραγούδια και έθιμα από πολλές περιοχές του Ελληνισμού όπως η Ανατολική Ρωμυλία και Θράκη, η Ήπειρος, η Καππαδοκία, το Ικόνιο, η Μικρασία, η Ίμβρος, η Τένεδος, η Κέρκυρα, τα Κύθηρα και φυσικά η Πάρος.

Η ατμόσφαιρα της γιορτής ήταν ζωηρή και κεφάτη, η ζωντανή μουσική, οι χοροί με παραδοσιακές φορεσιές και τα τραγούδια ξεσήκωσαν το κοινό, που καταχειροκρότησε το συγκινητικό και νοσταλγικό ταξίδι στον πολιτισμό του Ελληνισμού, μέσα από ένα αφιέρωμα στη λαογραφική κληρονομιά των Αποκριών που εξακολουθεί να παραμένει ζωντανή στις μέρες μας.

{https://youtu.be/xx7_o4LZx-k}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • 6ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 21/09 - 05/10
  • Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»
  • Διαδρομές στη Μάρπησσα // "Διαδρομές Ατσούμπαλες"
  • Το Κινητό Πλανητάριο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
  • Πάρος: Συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Σαρρή – Το Δημοτικό Ωδείο θα φέρει το όνομά του (Bίντεο)
  • Φεστιβάλ Πάρκο Πάρου '25: "Χαλασμένο Κουαρτέτο 25/6"