Μια ώρα με τον «Ψηλό» του Ελληνικού ποδοσφαίρου τον Αντώνη Αντωνιάδη

29 Ιανουαρίου 2010 00:00
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αντώνης Αντωνιάδης παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής 29

Ιανουαρίου 2010 στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007 «Ο Ψηλός.
Η επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη».Περίπου 60 άτομα βρέθηκαν στην αίθουσα του «ΠΑΝΘΕΟΝ» και άκουσαν επί μια ώρα τον Αντώνη Αντωνιάδη να μιλάει για το χθες (κυρίως) το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 Πρόκειται για την αυτοβιογραφία μιας μυθικής φιγούρας του Ελληνικού ποδοσφαίρου με άλλες παράλληλες ιστορίες που ακόμα εμπνέουν και συγκινούν. Την πορεία ενός νέου αθλητή από το μικρό και άσημο Πετροχώρι της Ξάνθης στην καρδιά του κόσμου, το Λονδίνο, και στο αυτοκρατορικό στάδιο Γουέμπλεϊ. Από την έντονη αμφισβήτηση στην ολική επαναφορά. Στους τίτλους, την καταξίωση και τη δικαίωση της ανθρώπινης θέλησης. 

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, «φουκαράς» επαρχιώτης του 1968, μεταμορφώθηκε σε ένα χρόνο στον Ψηλό κανονιέρη που έγινε φόβητρο για κάθε ομάδα μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Μαζί με τον μυθικό «κοντό», τον Μίμη Δομάζο και το τριφύλλι στο στήθος, έγραψαν σελίδες δόξας. Μέσα από τη γλαφυρή του αφήγηση ζωντανεύουν η Λεωφόρος και οι ευρωπαϊκοί θρίαμβοι, το Καραϊσκάκη, η Φιλαδέλφεια και η Τούμπα, οι συμπαίκτες και οι προπονητές της εποχής, του Διακογιάννη η φωνή. 

Ο Ψηλός θυμάται τα ηρωικά χρόνια στη Β’ Εθνική και τον «δάσκαλο» Νίκο Πάγκαλο, αλλά και το Γκούντισον Παρκ όπως και τα μαγικά απογεύματα Κυριακής στους Αμπελοκήπους, τα ποδοσφαιρικά στέκια του '60 και του '70, την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις σταρ, τη μουσική και θεατρική σκηνή και αμέτρητα, συναρπαστικά στιγμιότυπα από τη ζωή του στην Αθήνα που δεν κατάφερε να τον ξελογιάσει.Στέλνει όμως και δικό του ξεχωριστό μήνυμα κατά της βίας, της εμπορευματοποίησης και της αναξιοπιστίας που έπληξαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η προσωπική του εμπειρία και τα τριάντα χρόνια στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδιοσφαιριστών είναι μια μοναδική παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον του Έλληνα ποδοσφαιριστή. 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Μπλιάτκας δεν είναι πρώτη φορά που γράφει βιβλίο για τη ζωή ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ιστορία του τόπου μας. Το 1999 είχε αποτυπώσει στις σελίδες ενός βιβλίου τη βιογραφία του Διονύση Σαββόπουλου και το 2005 τη βιογραφία του Γιώργου Κούδα. 

Το site μας βρέθηκε στην εκδήλωση, την κατέγραψε και σας την παρουσιάζει…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos