Νέα τραγωδία: Ενα παιδί νεκρό και ένα αγνοούμενο σε ναυάγιο στην Κω

05 Νοεμβρίου 2015 14:24

Στη διάσωση 14 μεταναστών προσφύγων και στην ανάσυρση της σορού ενός παιδιού, προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας από τη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω στελέχη του λιμενικού σώματος, έπειτα από έρευνες που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο από πλωτό σκάφος.

Εν τω μεταξύ, ενας εκ των διασωθέντων ανέφερε στις αρχές ότι το 6χρονο παιδί του πνίγηκε ωστόσο οι λιμενικοί που συνεχίζουν τις έρευνες με τη συνδρομή της Frontex δεν το έχουν ακόμα εντοπίσει.

 

Οι μετανάστες που πρέπει να επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο βρέθηκαν στη θάλασσα και κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους, δήλωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι.

Το λιμενικό σώμα μετά από έρευνα εντόπισε τους τέσσερις αγνοούμενους σώους και καλά στην υγεία τους σε ακτή της Κω.

Το νέο τραγικό ναυάγιο σημειώνεται εν μέσω μιας εβδομάδας με έντονη κινητικότητα αναφορικά με το προσφυγικό. Χθες, πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, η τελετή της αποχώρησης των πρώτων 30 προσφύγων από το Ελ. Βενιζέλος στο Λουξεμβρούγο, παρουσία του πρωθυπουργού και ευρωπαίων αξιωματούχων, κι ενώ τη Λέσβο επισκέπτονται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos