Έκτακτο πακέτο βοήθειας για τους αγρότες μετά τις καταστροφές ρεκόρ

23 Σεπτεμβρίου 2016 10:43

Νέα κοινοτικά κονδύλια, με την έγκριση της Κομισιόν, για αποζημιώσεις καλλιεργητών και κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των ενισχύσεων.

Έκτακτο «πακέτο» βοήθειας στους Ελληνες αγρότες βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Κομισιόν, για αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε όλη σχεδόν τη χώρα από τα πρωτοφανή σε ένταση φέτος καιρικά φαινόμενα.

Με το ύψος των φετινών ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες να ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) εύλογα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ταμειακών ροών και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει -σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»- σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την αξιοποίηση «δεξαμενής» κοινοτικών πόρων για αποκατάσταση της γεωργικής γης και του παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos