Δημοσκόπηση: Η κοινή γνώμη για τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για εμβόλια και κακοκαιρία

19 Φεβρουαρίου 2021 21:26
Nέα μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open ΤV από την ALCO αναφορικά με τους εμβολιασμούς, τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και το ελληνικό Μe Too, αλλά και την κακοκαιρία «Μήδεια»

Τα συμπεράσματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Φεβρουάριο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η μεγάλη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε την Παρασκευή 19/02/2021.

Είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών; Πώς κρίνουν τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα μας και τι πιστεύουν για την φύλαξη των ΑΕΙ αλλά και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης; Ποιον θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό;

δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 στο όριο του 3%.

 

Alco_08
Alco_08_α



Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 41% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 33%.

Alco_07



Στο θέμα της πανδημίας, αν και η ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης βρίσκεται στο 44%, κάτω από τις αρνητικές απαντήσεις (50%), αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού (48% το Φεβρουάριο από 36% τον Ιανουάριο).

Alco_04
Alco_03



Την ίδια ώρα η πλειοψηφία (41%) θεωρεί ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν την κατάσταση χειρότερα.

Alco_05



Στα άλλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, η συντριπτική πλειοψηφία (86%) θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει παραγραφή στα θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Alco_01



Τέλος, η πλειοψηφία (53%) συμφωνεί με την δημιουργία ομάδας προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αποτελούμενης από αστυνομικούς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos