Άρση lockdown: Αρνητική εισήγηση των ειδικών για μετακίνηση από δήμο σε δήμο

19 Μαρτίου 2021 16:34

Σενάριο για άνοιγμα των κομμωτηρίων από αύριο - Τι προτείνεται για τη λειτουργία των Εκκλησιών - Ενστάσεις από ειδικούς για τον κίνδυνο εφησυχασμού - Στις 18.30 οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που κλήθηκαν να αποφασίσουν το εύρος της «χαλάρωσης» των μέτρων του lockdown προκειμένου αυτό να γίνει πιο αποδοτικό, λαμβάνοντας υπόψιν και την κόπωση των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συμφώνησε να παραταθεί η κυκλοφορία των πολιτών ως τις 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο, αντί της ώρας 7 μ.μ. που ίσχυε τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνει σε ισχύ ο περιορισμός των μετακινήσεων αποκλειστικά εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ο,τι αφορά τις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τμ, ενώ προβλέπεται να υποβάλλονται σε τεστ οι ιερείς, οι ψάλτες και οι νεωκόροι. Αυτά θα ισχύσουν για τις λειτουργίες κατά τους Χαιρετισμούς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και για την 25η Μαρτίου . Αλλες μέρες δεν θα λειτουργούν οι χώροι λατρείας.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους ( που αναμένεται να ανοίξουν από τη Δευτέρα), τις επισκέψεις σε πάρκα και τη δραστηριότητα του ψαρέματος, οι ειδικοί εισηγούνται η μετακίνηση να επιτρέπεται εντός του δήμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εισηγηθούν οι ειδικοί άνοιγμα των κομμωτηρίων από αύριο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos