Self test – rapid test: Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία

31 Μαρτίου 2021 19:20

Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self tests και τα rapid tests κορονοϊού, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης απέσυρε από το νομοσχέδιο τη σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με τη «νομοτεχνική βελτίωση», η αγορά των τεστ θα μπορεί να γίνεται εντός των φαρμακείων, αλλά η διεξαγωγή τους δεν θα γίνεται εκεί. Από το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έχει διαγραφεί η φράση: «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς», η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους φαρμακοποιούς.

Η σχετική διάταξη αναφέρει πλέον ότι «Τα ιδιωτικά φαρμακεία δύναται να διαθέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARSCoV-2 (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε φυσικά πρόσωπα. […] Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύνανται να εξειδικεύονται περαιτέρω τα ελάχιστα αναγκαία χαρακτηριστικά διαγνωστικής επάρκειας των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων ελέγχων αντιγόνων SARS-CoV-2 (rapid test) που διατίθενται μέσω φαρμακείων, καθώς και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos