Κατώτατος μισθός: Πού έχει «κλειδώσει» η αύξησή του

14 Απριλίου 2022 22:30

 Κατώτατος μισθός: Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, καθώς το ΚΕΠΕ πιθανότατα αύριο Παρασκευή (15/4) θα παραδώσει το πόρισμά του με βάση τα υπομνήματα των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα εισηγηθεί τον νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου η εφαρμογή του να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες του Eleftherostypos.gr η αύξηση του κατώτατου μισθού κλειδώνει σε επίπεδα μεταξύ 6% και 8% . Αυτό σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από 703 κατ ελάχιστον έως 716 ευρώ την Πρωτομαγιά. ​​​​​​

Επίσης στο τραπέζι είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα δώσουν την ευκαιρία σε μεγαλύτερη αύξηση για τους μισθωτούς αλλά και άλλα μέτρα που θα δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μην διστάσουν να ακολουθήσουν τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos