«Καλάθι νοικοκυριού»: Έως 11,3% κάτω οι τιμές σε προϊόντα, το σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση αυτή την εβδομάδα

17 Νοεμβρίου 2022 02:33
Σε νέες μειώσεις προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τα στοιχεία που στάλθηκαν σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, και ισχύουν για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού» (16-22/11/2022), οι μειώσεις των τιμών ανήλθαν έως το –11,3%.

-στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε

 
 -και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.
 Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση –11,3% στην αλυσίδα Mymarket.

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το "καλάθι του νοικοκυριού". Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο "καλάθια". Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link: https://e-katanalotis.gov.gr/

Αναλυτικά, οι ποσοστιαίες μεταβολές στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας στο επισυναπτόμενο γράφημα.

list.2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos