Επιλέξτε χρυσά κοσμήματα σε 9 βήματα

28 Απριλίου 2023 16:30

Πλησιάζει κάποια επέτειος, γενέθλια ή ημέρες γιορτών και τα χρυσά κοσμήματα υπάρχουν ήδη στη λίστα σας σαν δώρο προς κάποια από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πως όμως θα είστε βέβαιοι, ότι θα επιλέξετε το ιδανικό δώρο; Βλέπετε, ενώ το κόσμημα είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου, μπορεί να απογοητεύσει τον αποδέκτη, αν η επιλογή δε γίνει με γνώμονα τις σωστές παραμέτρους. Είτε πρόκειται για κάποιο μέλος της οικογένειας είτε για τη σύντροφο ο καλύτερος τρόπος να τύχει θετικής υποδοχής το δώρο σας πρέπει να είναι προσωποποιημένο. Ας δούμε τους 9 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το καταφέρετε.

  1. Κοιτάξτε τα υπάρχοντα κοσμήματα του αγαπημένου σας προσώπου

Παρατηρήστε τα κοσμήματα, που ο παραλήπτης του δώρου σας φορά ήδη. Αυτό θα σας «μαρτυρήσει» τι είδους δώρο θα ήθελε να παραλάβει. Τι όμως να κοιτάξετε συγκεκριμένα: Φορά μικρά ή απλά κομμάτια; Μήπως προτιμά τα μεγάλα, αστραφτερά κοσμήματα; Δώστε επίσης προσοχή στον τύπο του μετάλλου που προτιμά (λευκόχρυσος ή ασήμι, κίτρινος ή ροζ χρυσός, χαλκός κλπ). Έχει τρύπες στα αυτιά; Αν δεν έχει, τα σκουλαρίκια θα μείνουν αναξιοποίητα στην κοσμηματοθήκη.

  1. Μην επιχειρείτε να τους αλλάξετε το στυλ

Μπορεί να βρίσκετε σέξι τους κρίκους, αλλά η αγαπημένη σας να τους απεχθάνεται. Αγοράζοντας ένα ακριβό ζευγάρι κρίκους δε θα την πείσει να τους φορέσει. Απεναντίας μπορεί να σταθεί αιτία ερίδων.

  1. Διαμάντια: Αξία σταθερή

Τα διαμάντια είναι μια σταθερή αξία να επενδύσει κανείς κάνοντας ένα δώρο. Μπορεί να βρίσκονται πάνω σε ένα ογκώδες περιδέραιο ή σε ένα λεπτεπίλεπτο βραχιόλι. Μπορεί να αποτελούν μια μίνιμαλ προσθήκη σε ένα λιτό κολιέ ή να κοσμούν απαστράπτοντα σκουλαρίκια. Ακριβώς επειδή είναι λευκά ταιριάζουν με όλους τους υπόλοιπους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ είναι και ουδέτερα, οπότε μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ. Εν ολίγοις όταν η Μέριλιν τραγουδούσε diamonds are a girls’ best friend, κάτι ήξερε, αφού ταιριάζουν με όλα και σε κάθε περίσταση.

  1. Φροντίστε το δώρο να έχει συναισθηματική αξία

Ένα δώρο που έχει συναισθηματική αξία είναι και προσωποποιημένο δώρο, όπως αναφέρθηκε και στον πρόλογο. Ο λόγος που ένα προσωπικό δώρο είναι ξεχωριστό, είναι ότι δείχνει πως σκεφτήκατε τον παραλήπτη. Αφιερώσατε χρόνο και συναίσθημα για να επιλέξετε το δώρο και αυτό είναι που μετράει. Αυτό άλλωστε σημαίνει το περιβόητο «Η κίνηση μετράει».

Τα κολιέ σε σχήμα καρδιάς είναι πιο ρομαντικά και αποτελούν το ιδανικό δώρο για όσους εκφράζονται από αυτό το στυλ. Από την άλλη, τα κολιέ με το αρχικό γράμμα αποτελούν ένα πιο προσωπικό δώρο, ενώ με τα μονόπετρα δαχτυλίδια δίνετε την υπόσχεση της δέσμευσης. Για παράδειγμα οι γενέθλιοι λίθοι συμβολίζουν τον μήνα, που γεννήθηκε κάποιος. Κάνοντας δώρο, που περιέχει σμαράγδια, δηλαδή τον γενέθλιο λίθο του Μαΐου δείχνει, ότι ασχολήθηκατε με το δώρο, που προσφέρετε.

  1. Παρατηρήστε τους να ψωνίζουν νοερά

Όταν πηγαίνετε για βόλτα και κοιτάζουν τις βιτρίνες σε ποια κομμάτια στέκονται περισσότερο; Ποια είναι εκείνα τα χρυσά κοσμήματα που κάνουν τα μάτια τους να αστράφτουν αντικρίζοντάς τα; Αυτά είναι και τα δώρα, που θα απολάμβαναν περισσότερο. Κι αν είναι εκτός προϋπολογισμού, στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών, που μπορείτε να βρείτε σε πιο προσιτές τιμές και παρεμφερές ύφος.

  1. Ρωτήστε φίλους για συμβουλή

Οι φίλοι και οι συγγενείς της αγαπημένης σας είναι οι πιο κοντινοί της άνθρωποι. Ρωτήστε τους να σας δώσουν μια ιδέα για τις προτιμήσεις της, αν έχετε αμφιβολίες. Απλώς πριν προχωρήσετε σε αυτή τη λύση βεβαιωθείτε, ότι μπορούν να κρατήσουν μυστικό!

  1. Κρατήστε πάντα την απόδειξη!

Ακόμη κι αν τα υπολογίσατε όλα με ακρίβεια και αγοράσατε με τη μεγαλύτερη επιμέλεια ένα δώρο, μπορεί τελικά για οποιονδήποτε λόγο να πρέπει να αλλαχτεί. Κρατήστε την απόδειξη και προτού κάνετε την αγορά διαβάστε προσεκτικά τους όρους επιστροφής του κοσμηματοπωλείου.

  1. Ασφαλέστερα τα ρολόγια, από ένα δαχτυλίδι (εκτός αν σκοπεύετε να παντρευτείτε!)

Προσφέροντας δαχτυλίδι στη σύντροφό σας, αυτομάτως δημιουργείτε ελπίδες για επισημοποίηση της σχέσης. Αν επομένως είστε λίγους μήνες μαζί ή δεν είναι αυτή η πρόθεσή σας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, στραφείτε σε άλλες επιλογές. Στα μεταχειρισμένα ρολόγια μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές επιλογές, καθώς το ρολόι είναι μια πολύ ωραία επιλογή δώρου. Εναλλακτικά υπάρχουν τα βραχιόλια, τα περιδέραια, τα σκουλαρίκια.

  1. Όταν έχετε αμφιβολίες...

Υπάρχουν και οι δωροεπιταγές... Είναι βέβαια η τελευταία επιλογή, γιατί δείχνει, ότι θέλετε να κάνετε δώρο μεν, δεν ασχοληθήκατε δε. Ωστόσο, μπορείτε να πάτε μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο στο κοσμηματοπωλείο, να δείτε τι θα επιλέξει και να γνωρίζετε πώς θα κινηθείτε επόμενη φορά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos