Οι λόγοι που οι γάτες αγαπούν να κάθονται πάνω στο πληκτρολόγιο

13 Ιουλίου 2023 13:44

Κάθε γατογονιός μπορεί να το επιβεβαιώσει: Οι γάτες λατρεύουν να κάθονται πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή και να πατάνε τα κουμπιά του.

Πόσες φορές σας έχει συμβεί να έχετε ένα διαδικτυακό meeting και ξαφνικά η γατούλα σας να περνάει κουνώντας τη φουντωτή ουρά της μπροστά από την οθόνη; Και σαν να μην έφτανε αυτό, να ξαπλώνει κιόλας πάνω στον πληκτρολόγιο χωρίς καμία ντροπή!

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια αστεία κατάσταση και μπορεί να απολαμβάνετε να τη βλέπετε να είναι αραχτή λες και είναι διακοπές στην πιο ωραία παραλία, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η γάτα σας αγαπάει να κάθεται πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας;

1. Θεωρεί το πληκτρολόγιο ένα ζεστό κρεβάτι

Αν και εσείς μπορεί να το θεωρείτε κάπως άβολο, η γάτα σας απολαμβάνει να κάθεται πάνω του γιατί είναι ζεστό. Καθώς εσείς δουλεύετε και έχει αρχίσει να θερμαίνεται ο υπολογιστής σας και τα εξαρτήματά του – ειδικά αν είναι laptop θερμαίνεται ακόμα πιο γρήγορα – το μικρό σας κατοικίδιο καταλαβαίνει τη ζεστασιά που υπάρχει, οπότε θεωρεί το πληκτρολόγιο ένα πολύ δελεαστικό σημείο για να ρίξει έναν υπνάκο.

2. Είναι περίεργη

Αν η φουντωτή γατούλα σας βλέπει να κοιτάτε όλη μέρα την οθόνη με προσήλωση, το πιο πιθανό είναι να αναρωτηθεί τι το ενδιαφέρον βλέπετε και να θέλει να το δει και αυτή. Οπότε θα έρθει να κάνει μια μικρή επιθεώρηση, μπαίνοντας ανάμεσα σε εσάς και την οθόνη. Και τι πιο βολικό από μια θέση πάνω στο πληκτρολόγιο;

3. Θέλει την προσοχή σας

Ένας ακόμη λόγος που η γατούλα σας κάθεται πάνω στο πληκτρολόγιο μπορεί να είναι γιατί θέλει την προσοχή σας. Αυτή η μικρή ζηλιαρόγατα μπορεί να τρελαθεί αν δεν της δίνετε τη σημασία που θέλει, τη στιγμή που το θέλει! Και ποια είναι αυτή η στιγμή; Μα φυσικά την πιο ακατάλληλη, που εσείς θα βιάζεστε να τελειώσετε μια εργασία ή που θα βλέπετε ταινία και θα βρίσκεστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Τότε η γάτα σας θα πεταχτεί πάνω στο πληκτρολόγιο και θα αρχίσει να σας κάνει τα νάζια της για να της δώσετε λίγη προσοχή και χάδια. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το σατανικό τους σχέδιο λειτουργεί αφού σχεδόν πάντα σταματάτε ότι και να κάνετε για να τη χαϊδέψετε. Πώς να αντισταθείτε άλλωστε σ’ αυτό το χαριτωμένο αιλουροειδές;

4. Κάτι θέλει να σας πει

Μπορεί το κατοικίδιό σας να θέλει να τραβήξει την προσοχή σας, όμως κάποιες φορές μπορεί απλά να θέλει κάτι να σας πει. Ίσως θέλει να φάει, ίσως θέλει να της καθαρίσετε την άμμο, ίσως κάτι την ενοχλεί. Προτού συνεχίσετε τη δουλειά σας, κάντε ένα διάλειμμα για να ερευνήσετε το λόγο που η γατούλα σας μπαίνει ανάμεσα σε σας και τον υπολογιστή σας.

5. Ενεργοποιούνται τα ένστικτα του κυνηγού

Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί και πολύ παρατηρητικές. Την ώρα που πληκτρολογείτε ελέγχει κάθε σας κίνηση. Η ήχος των πλήκτρων και η θέα της κινούμενης λείας – των δαχτύλων σας δηλαδή – είναι ερεθίσματα για εκείνη που την προκαλούν να κυνηγήσει αυτό το άγνωστο θήραμα που πιστεύει θα πεταχτεί από το πληκτρολόγιο. Επίσης μπορεί να σκέφτεται ότι κάτι διασκεδαστικό συμβαίνει οπότε θέλει να συμμετέχει και αυτή στη χαρά σας.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να κάθεται πάνω στο πληκτρολόγιο

 Όσο και να διασκεδάζετε με τη θέα της γάτας σας πάνω στο πληκτρολόγιο ή να σας έχει βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες συντομεύσεις καθώς χοροπηδάει πάνω του, μπορεί κάποιες φορές να είναι ενοχλητικό ειδικά αν βιάζεστε να προλάβετε μια προθεσμία.
Υπάρχουν όμως τρόποι να την αποτρέψετε από το να κάθεται πάνω του ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε να μην κάθεται πάνω του.
Αρχικά, θα πρέπει δημιουργήσετε μια ρουτίνα με τη γατούλα σας που να περιλαμβάνει ένα ευχάριστο και διαδραστικό παιχνίδι προτού καθίσετε στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συλλογή της με παιχνίδια που θα τη βοηθήσουν να στρέψει την προσοχή της αλλού, πέρα από εσάς. Ωστόσο, δώστε της αυτά τα παιχνίδια πριν εργαστείτε, αλλιώς η γατούλα σας μπορεί να νομίζει ότι την ανταμείβετε επειδή χαλαρώνει πάνω στο πληκτρολόγιό σας.
Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο και «ζεστό» σημείο για να χαλαρώνει κοντά σας, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα ευρύχωρο κρεβάτι και μια χνουδωτή κουβέρτα. Μια ακόμα λύση είναι να εξοπλίσετε το σπίτι με ένα ψηλό ονυχοδρόμιο, καθώς οι γάτες αγαπούν να κάθονται σε ψηλά μέρη και να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους.

Μπορεί τελικά να συνεχίσει να κάθεται στο ζεστό πληκτρολόγιο, αλλά τουλάχιστον θα έχετε προσπαθήσει. Δείτε και τη θετική πλευρά της κατάστασης. Περνάτε περισσότερο χρόνο χαϊδεύοντας τη φουντωτή σας φίλη!

topetmou.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos