Στο… «φούρνο» η χώρα – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή

23 Ιουλίου 2023 14:42

«Ψήνεται» ολόκληρη η χώρα από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες που μετατρέπουν την ατμόσφαιρα σε καμίνι και προκαλούν τις αντοχές του ανθρώπινου οργανισμού.

Σύμφωνα με το έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων, 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα – δεν συμπεριλαμβάνονται οι εποχικοί τουρίστες – θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών Κελσίου, ενώ 120.000 άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου.

Χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι, οι χρόνια πάσχοντες και τα παιδιά που είναι οι πιο ευάλωτοι στη ζέστη οργανισμοί.

Ωστόσο, όπως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν, μετά από μια μικρή ανάπαυλα τη Δευτέρα 24/7 που η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς, από την Τρίτη «έρχεται» νέο διήμερο κύμα καύσωνα που θα δοκιμάσει και πάλι τις αντοχές μας. Ανάσες δροσιάς και πτώση του υδράργυρου σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos