Οι λόγοι που ο σκύλος τινάζεται και τρίβεται παντού μετά το μπάνιο

27 Ιουλίου 2023 14:10

Μόλις κάνατε τον χνουδωτό σας φίλο ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπανάκι.

Μόνο που μάλλον γι’ αυτόν δεν ήταν και τόσο χαλαρωτικό αφού έχει αρχίσει να τρέχει πάνω κάτω στα δωμάτια του σπιτιού να τινάζεται και να κυλιέται μανιωδώς πάνω στον καναπέ, στο κρεβάτι του, στο κρεβάτι σας και όπου αλλού βρει.

Αυτή η αντίδραση είναι σαν τα λεγόμενα zoomies, που κάνουν τα κατοικίδια όταν νιώθουν πολύ έντονα συναισθήματα, όπως για παράδειγμα όταν είναι ενθουσιασμένα που σας βλέπουν να μπαίνετε στο σπίτι μετά από μια πολύωρη απουσία επειδή ήσασταν στη δουλειά.

Αυτή η σκυλίσια φρενίτιδα μετά το ντους είναι μια αγαπημένη και αναμενόμενη συμπεριφορά των πιστών μας φίλων. Είναι αστεία και διασκεδαστική εικόνα ακόμα και αν δεν έχετε προλάβει να τον σκουπίσετε με την πετσέτα του και γεμίσει το σπίτι νερά.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που «τρελαίνονται» οι σκύλοι μετά το μπάνιο;

● Μπορεί οι άνθρωποι να αγαπάμε τα ντους γιατί μας ανακουφίζουν από το άγχος και την πίεση της ημέρας, όμως οι περισσότεροι σκύλοι τείνουν να μην τα συμπαθούν και πολύ. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από τη στιγμή που θα βάλετε το κουτάβι σας στην μπανιέρα. Πριν καν αρχίσει να τρέχει το δροσερό νερό, εκείνο θα τρέμει λες και αντιμετωπίζει τον χειρότερο φόβο του. Επομένως, όταν επιτέλους για το σκυλάκι σας, τελειώσει το μπάνιο του, αρχίζει να τρέχει πάνω κάτω ενθουσιασμένο, νιώθοντας τρελή ανακούφιση που δεν χρειάζεται να υποστεί άλλο αυτό το «μαρτύριο».

● Ίσως να είστε από τους τυχερούς που ο φουντωτός σας σκύλος λατρεύει το μπάνιο του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λατρεύει να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σας καθώς εσείς έχετε στραμμένη όλη την προσοχή σας πάνω του. Άρα όταν τελειώσει το μπανάκι του, ο σκυλάκος σας είναι τόσο χαρούμενος και ενθουσιασμένος που για να εκφράσει αυτά τα συναισθήματα κάνει zoomies σε όλο το σπίτι. Δηλαδή αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πάντα έκφραση νευρικότητας αλλά μπορεί να είναι και έκφραση ευχαρίστησης.

● Οι σκύλοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μυρωδιά ενός σαμπουάν. Τη θεωρούν μάλλον έντονη παρά αναζωογονητική, σε αντίθεση με εμάς που μπορεί να μας φαίνεται ήπια. Μην ξεχνάτε ότι η όσφρηση των σκύλων είναι έως 40 φορές πιο δυνατή απ’ των ανθρώπων οπότε μπορεί να φαντάζει σε αυτούς κάτι τελείως ξένο επάνω τους. Και για να λέμε την αλήθεια, είναι! Αφού τα σκυλιά έχουν συνηθίσει τη μυρωδιά από το γρασίδι, το χώμα ή και τα περιττώματα πάνω τους. Δεν γίνεται να αλλάξει έτσι εύκολα το DNA. Επομένως, βγαίνοντας από το μπάνιο, προσπαθούν με το να τρίβονται πάνω στα έπιπλα, να επαναφέρουν την προηγούμενη μυρωδιά τους.

● Ακόμα και να έχετε βάλει τα δυνατά σας και να έχετε χρησιμοποιήσει 5 πετσέτες για να στεγνώσετε τον μικρό σας φίλο, αυτός θα νιώθει ακόμα λίγες σταγόνες νερού να κυλούν πάνω στη γούνα του. Εκτός και αν έχετε επαγγελματικό εξοπλισμό που ακόμα και τότε μπορεί να έχει την ανάγκη να τριφτεί πάνω σε έπιπλα και σκεπάσματα. Ή ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι ο δικός τους τρόπος δικαιοσύνης να τινάξει από πάνω του όλο το νερό του κόσμου και να σας κάνει κι εσάς μούσκεμα, έτσι για να σας δείξει τι πέρασε κάνοντας μπάνιο.

● Ένας ακόμα λόγος για αυτή την «τρέλα», μπορεί να είναι γιατί έχει μπει στα αφτιά του νερό μετά το μπάνιο. Επομένως, με το να τρίβονται πάνω σε επιφάνειες και με το να τινάζονται, προσπαθούν να απαλλαγούν από νερό που τους ενοχλεί στα μακριά αφτιά τους. Αν δείτε το κουτάβι σας να έχει χώσει τη μουσούδα του μέσα στην πετσέτα του και να τρίβεται, κάντε του μια χάρη και σκουπίστε λίγο καλύτερα τα αφτάκια του για να το ανακουφίσετε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos