Eκτός σχεδίου δόμηση: Έρχεται νέα ρύθμιση από Σεπτέμβριο

11 Αυγούστου 2023 15:42

Σε νομοθετική ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση που εκκρεμεί από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στόχος της πολιτείας είναι να αντιμετωπίσει το αλαλούμ που επικρατεί στις πολεοδομίες από τις διαδοχικές αποφάσεις που έχει εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και να δώσει διέξοδο στους πολίτες που επηρεάζονται από τις δικαστικές αποφάσεις και αδυνατούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ προσανατολίζεται σε μεταβατική διάταξη που θα παρουσιαστεί από τον Σεπτέμβριο με την οποία εξετάζονται η κύρωση ως κοινόχρηστου του οδικού δικτύου που υπήρχε το 1977 βάσει κριτηρίων, όπως είναι οι αεροφωτογραφίες, αλλά και η σύνδεση της ιστορικής εξέλιξης του οικοπέδου με το δικαίωμα δόμησης, εξετάζοντας σε αυτή την περίπτωση τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, δηλαδή ποια ήταν η αρχική του μορφή και αν προέκυψε από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων που θα «κλειδώσει» τη νέα ρύθμιση εξετάζεται ακόμη και η επιβολή ενός τέλους σε όσους εκμεταλλεύονται αντίστοιχα οικόπεδα σε εκτός σχεδίου περιοχές ως ένα είδος περιβαλλοντικού αντισταθμίσματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos