Δημοσκόπηση Opinion: Πάνω από τα ποσοστά του '19 η ΝΔ, κάτω από τα ποσοστά του '23 ο ΣΥΡΙΖΑ

20 Μαϊος 2024 20:04

Ένας στους τρεις ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου για τις ευρωκάλπες, ενώ απομένουν 20 ημέρες για τις εκλογές - Πάντως, μόνον το 20% δηλώνει ότι είναι πιθανό να απέχει

Οριακά πάνω από τα ποσοστά της των ευρωεκλογών του 2019 κατέγραψε η Opinion Poll τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Mάλιστα, η εταιρεία δίνει άνω όριο για το κυβερνών κόμμα στο 35,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει άνω όριο στο 17%, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από το ποσοστό του κόμματος στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου. 

Οριακά κέρδη, στατιστικά ασήμαντα, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ που δείχνει ωστόσο να ανακόπτει την καθοδική πορεία που εμφάνιζε από τα μέσα του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα ωστόσο με τα αποτελέσματα της έρευνας, προς το παρόν δεν μπορεί να διεκδικήσει την δεύτερη θέση, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει στο κάτω όριο που του δίνει η Opinion, που είναι το 14%. Η μέτρηση δείχνει την Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση, ωστόσο η μάχη με το ΚΚΕ δεν έχει κλείσει. Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, κινούνται πέριξ του 3%, ωστόσο οι ψηφοφόροι τους σε σημαντικά ποσοστά προσανατολίζονται προς την αποχή, οπότε η εικόνα δεν μπορεί να είναι καθαρή. 

Δείτε την έρευνα:

 
OPINION-POLL-3
OPINION-POLL-4
OPINION-POLL-5
OPINION-POLL-6
OPINION-POLL-7
OPINION-POLL-8
OPINION-POLL-9
OPINION-POLL-10
OPINION-POLL-11
OPINION-POLL-12
OPINION-POLL-13
OPINION-POLL-14
OPINION-POLL-15
OPINION-POLL-1

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos