×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Σπάει» στα δύο το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό

24 Ιουνίου 2014 10:38

Με τα απλά θέματα χωροταξίας να είναι τα μόνα που έχουν απομείνει από το αρχικό κείμενο, εισάγεται πιθανότατα σήμερα προς συζήτηση για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό.

Επειτα από ψυχραιμότερες σκέψεις που προκλήθηκαν μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να «σπάσει» στα δύο το αρχικό νομοσχέδιο και να μεταθέσει για αργότερα τις επίμαχες διατάξεις.

Οι αρχικές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό και την παραλία προέβλεπαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης της κοινόχρηστης παράκτιας ζώνης, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών σε αυτή. Οσον αφορά τη χρήση, σύμφωνα με τις αρχικές διατάξεις, μετέβαλε τους περιορισμούς στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί και περιόριζε τις αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό. Επίσης, διευκόλυνε τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για οιονδήποτε επιχειρηματικό σκοπό (εξαιρείται σαφώς μόνο η κατοικία). Τέλος, προτείνει τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (πλην κατοικίας) στον αιγιαλό και στην παραλία, ύστερα από καταβολή προστίμου.

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε και είχαν ανακοινωθεί οι προθέσεις της κυβέρνησης, είχαν αντιδράσει μεταξύ αυτών και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Φωτεινή Πιπιλή και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωσή του είχε ζητήσει να μη δρομολογούνται αποφάσεις χωρίς να έχει υπάρξει συνεννόηση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos