Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

18 Απριλίου 2024 15:39

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.
Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Πρώτη αντέδρασε η Έφη Αχτσιόγλου με μακροσκελή ανάρτησή της, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα γκρίνια υπήρχε και στον ΣΥΡΙΖΑ, και από χθες υπήρχαν εισηγήσεις για αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο.

Η Δώρα Τσαμπάζη χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ζήτησε να τεθεί το θέμα Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ η Σοφία Μπεκατώρου, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το θέμα πιο επιτακτικά, λέγοντας ότι ελπίζει ότι το κόμμα θα κάνει αυτό που πρέπει, ότι δεν χρειάζονται στρουθοκαμηλισμοί και ότι είναι σε επικοινωνία με το κόμμα αναμένοντας μια απάντηση.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τον σάλο χθες εξέδωσε μια διορθωτική δήλωση, όπως φαίνεται να του ζητήθηκε από το κόμμα, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή και τα πυρά συνέχισαν καταιγιστικά. Ο κ. Παπανώτας μίλησε για κοπτοραπτική της δήλωσής του και για παράφραση των λεγομένων του, ενώ απολογήθηκε, όπως είπε, αν θεωρήθηκε ότι έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης. Η δήλωσή του επικρίθηκε ως σεξιστική που παραπέμπει στην πατριαρχία. Σε δηλώσεις του στις τηλεοράσεις σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Παπανώτας υποστήριξε ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά το κόμμα.

Τι είπε η Σοφία Μπεκατώρου
Η κυρία Μπεκατώρου, ερωτηθείσα για τον Δημήτρη Παπανώτα από τη Νίκη Λυμπεράκη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, επισήμανε ότι απαντά στον συνυποψήφιό της λέγοντας ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε. «Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν πρέπει ο κ. Παπανώτας να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μπεκατώρου σχολίασε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ, όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μη στρουθοκαμηλίζουμε».

Ερωτηθείσα αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα Παπανώτα, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε ότι «είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos