Υψηλών τόνων αντιπαράθεση για ΕΣΡ, ΣτΕ - Στη Βουλή ο Τσίπρας

19 Οκτωβρίου 2016 11:52

Σε θέσεις μάχης θέτουν εαυτούς κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή μετά τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης με επίκεντρο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων που συγκαλεί εκ νέου ο κ. Νίκος Βούτσης αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ένταση να κλιμακωθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών εντός της Ολομέλειας, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει την άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά που προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Πληροφορίες έφεραν τον κ. Τσίπρα αποφασισμένο να δώσει ο ίδιος τον τόνο της αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η νέα άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών γεγονός που δίνει πλέον τη δυνατότητα στο ανώτατο δικαστήριο να κρίνει το κατά πόσο είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η απόφαση αυτή αντιμετωπίστηκε από την αντιπολίτευση ως ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεων του δικαστηρίου, την ίδια στιγμή που πηγές του Μαξίμου σημείωναν ότι η απόφαση του ΣτΕ να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης δεν προδικάζει την τελική του κρίση για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Πάντως, η όλη διαδικασία στο ΣτΕ κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα σε περίπτωση που εκτός των δύο μελών του δικαστηρίου που δεν μετέχουν στις διασκέψεις λόγω ασθενείας, δηλώσει κώλυμα λόγω ασθενείας ή για άλλο λόγο και τρίτο μέλος του δικαστηρίου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν επιβληθεί πειθαρχική ποινή στον ελεγχόμενο αντιπρόεδρο και αυτή καταστεί αμετάκλητη.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos