Πάρος: Για πρώτη φορά το αριστουργηματικό έργο «Η Φάρμα των Ζώων» από τη Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. «Αρχίλοχος

26 Απριλίου 2024 00:47

Το εμβληματικό, προφητικό και διάσημο έργο του Τζωρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» το οποίο εκδόθηκε το 1945 και συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 καλύτερων μυθιστορημάτων του 20ου αιώνα, θα παρουσιαστεί στη σκηνή από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» για πρώτη φορά!

Ο μοναδικός Όργουελ, στο έργο του αυτό, καταθέτει αλληγορικά μια δυστοπική ιστορία με πρωταγωνιστές τα ζώα μιας φάρμας που επαναστατούν ενάντια στο σύστημα καταπίεσης του ανθρώπου ιδιοκτήτη τους και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα έξυπνα γουρούνια.

Σύντομα όμως, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες που υιοθετούν τις στυγνές εξουσιαστικές μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος, μετατρέποντας την αγνή, προεπαναστατική, ιδεαλιστική ουτοπία και τις αγαθές προθέσεις στην αβίωτη δυστοπία του πολιτικού και κοινωνικού ολοκληρωτισμού.

farma 101

farma 102

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και του Σταλινισμού, ο Όργουελ, αριστοτεχνικά, καυστικά και εν πολλοίς προφητικά, διερευνά το πώς τα οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ισότητα, μετατρέπονται στον εφιάλτη της απολυταρχίας και του ολοκληρωτισμού, υποδεικνύοντας τα διδάγματα της Ιστορίας για το τίμημα της πίστης σε ουτοπικές αυταπάτες.

Η παράσταση «Η Φάρμα των Ζώων» από τη Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» θα παρουσιαστεί στο θέατρο του ΕΠΑΛ στις 26,27 και 28 Απριλίου και ώρα 8:30 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας

Προπώληση:

Αναγέννηση (Παροικία) – Ταντάνης (Νάουσα)

Οικονομική ενίσχυση: 8 ευρώ  

farma 103

farma 104

farma 105

farma 106

farma 107

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos