Πυρά Μητσοτάκη από την Αργολίδα κατά της κυβέρνησης

23 Ιανουαρίου 2017 17:43

Σκληρό αντικυβερνητικό λόγο χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του το Σαββατοκύριακο σε Αργος, Ναύπλιο και Επίδαυρο, όπου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Με τη ΝΔ να θέτει στόχο ακόμη και την αυτοδυναμία -μετά και τις πρόσφατες παράλληλες κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς-, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ποτέ τα τελευταία επτά χρόνια, από τη στιγμή που η κρίση χτύπησε με βία την ελληνική κοινωνία, δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για -το σκάφος- της Ελλάδας». Υπογράμμισε ότι το κόμμα του τον τελευταίο χρόνο άλλαξε «χωρίς ψέματα, με προτάσεις, χωρίς να τάζει τα πάντα στους πάντες» και απευθύνθηκε -στη γενικότερη λογική του «ανοίγματος» που η παράταξή του επιχειρεί- σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δυσπιστούν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Σκληρή γλώσσα
Με σκληρή γλώσσα για την «ανικανότητα» της σημερινής κυβέρνησης επεσήμανε ότι οι δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες, αλλά απαιτείται ένας καταλύτης «για να πάρουν μπρος η χώρα και η οικονομία, μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα».
Από τη Νέα Επίδαυρο εξήρε με συγκίνηση τον ρόλο της Α' Εθνοσυνέλευσης και την ξεχωριστή αξία του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας, του οποίου οι στόχοι, δηλαδή «η αποκατάσταση του έθνους, η Δημοκρατία, η ευνομούμενη Πολιτεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία, η Παιδεία και η ένταξη στην Ευρώπη είναι οι πυλώνες του ελληνικού εθνικού αφηγήματος στην νεότερη εποχή».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos