Η μεγάλη Τετάρτη του Φεβρουαρίου και τα πλεονάσματα-έκπληξη

19 Φεβρουαρίου 2017 15:01

Οι συναντήσεις Μέρκελ με Λαγκάρντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο δρομολογούν τις εξελίξεις για την αξιολόγηση και το χρέος με την ελληνική κυβέρνηση να συναινεί σε προνομοθέτηση μέτρων με ισοδύναμη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των έμμεσων φόρων.


Η Κομισιόν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις στη μάχη των αριθμών με το ΔΝΤ, ενώ στα κρίσιμα ραντεβού της Τετάρτης μεταξύ Γιούνκερ, Μέρκελ και Λαγκάρντ θα συζητηθούν όλα τα θέματα, προκειμένου να δρομολογηθεί η επιστροφή των θεσμών στη χώρα.
Η Κομισιόν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις στη μάχη των αριθμών με το ΔΝΤ, ενώ στα κρίσιμα ραντεβού της Τετάρτης μεταξύ Γιούνκερ, Μέρκελ και Λαγκάρντ θα συζητηθούν όλα τα θέματα, προκειμένου να δρομολογ
Ενα συνολικό πακέτο που θα έχει μηδενική δημοσιονομική επίδραση και θα περιλαμβάνει «μέτρα και αντίμετρα» αποτελεί τη λύση στον γόρδιο δεσμό των διαπραγματεύσεων. Η ψήφιση προληπτικών μέτρων για να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ευνοϊκές διατάξεις με μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, έμμεσους φόρους κ.ά. Οι δύο αυτοί «πυλώνες» της συμφωνίας θα πρέπει να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν ταυτόχρονα.

Στο κρίσιμο ραντεβού της Τετάρτης (μεταξύ Μέρκελ, Λαγκάρντ και Γιούνκερ) θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα, προκειμένου να δρομολογηθεί η επιστροφή των θεσμών στη χώρα.
Βασικό ατού της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση και το μεσοπρόθεσμο είναι η υπεραπόδοση που καταγράφεται στα έσοδα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos