Μάρκος Καφούρος: Η επιστολική ψήφος είναι γεγονός στην πράξη

26 Απριλίου 2024 13:39

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου! Ένα δικαίωμα που αποτελεί Nόμο του Κράτους από τις αρχές του έτους(ν.5083/24 - ΦΕΚ Α 12/26.1.2024).

Σε τρεις μέρες και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίουκαι ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων γιατην επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Δικαίωμα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 έχουνόλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είτε διαμένουν στο εξωτερικό είτε διαμένουν εντός Ελλάδος, κάνοντας είσοδο στην παρακάτω ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://epistoliki.ypes.gov.gr/login

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέσω των ΚΕΠ, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις ελληνικές Προξενικές Αρχές.

Βρείτε παρακάτω μερικούς χρήσιμους συνδέσμους:

Υπουργείο Εσωτερικών: Ευρωεκλογές 2024 - Επιστολική Ψήφος

Οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Διαδικασία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos