Αλ Σίσι: Προπαγάνδα των Ισλαμιστών η «κατάρριψη του αεροσκάφους»

03 Νοεμβρίου 2015 12:51

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι τους ισχυρισμούς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ότι εκείνοι κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στην χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους.

Η διοίκηση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας απέδωσε τη συντριβή σε «εξωτερικό παράγοντα» αλλά ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας δήλωσε ότι τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη και «δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο».

 

Την ίδια άποψη φαίνεται πως συμμερίστηκε και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι στη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, καθώς προειδοποίησε ότι δεν πρέπει κανείς να σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα για τους λόγους που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

«Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα είναι καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν στην έρευνα», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Όταν υπάρχει προπαγάνδα ότι συνετρίβη εξαιτίας του IS (Ισλαμικό Κράτος), είναι ένας τρόπος να προκληθεί ζημιά στη σταθερότητα και ασφάλεια της Αιγύπτου και στην εικόνα της Αιγύπτου. Πιστέψτε με, η κατάσταση στο Σινά -ειδικά σε αυτή την περιορισμένη περιοχή- βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχό μας».

Ο Αμερικανός διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, είπε χθες ότι δεν υπάρχει ακόμα «ξεκάθαρη απόδειξη κάποιας τρομοκρατικής εμπλοκής» προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos