Το FBI «ξεκλείδωσε» χωρίς βοήθεια το iPhone

30 Μαρτίου 2016 09:02

Να «ξεκλειδώσει» το τηλέφωνο iPhone ενός εκ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας κατάφερε το FBI, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τέλος σε έντονη νομική διαμάχη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας με την εταιρεία Apple.


Η Apple, υποστηριζόμενη από ευρεία συμμαχία κολοσσών της τεχνολογίας, όπως οι εταιρείες Google και Facebook, αρνείτο επίμονα να υπακούσει στο αίτημα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για «ξεκλείδωμα» της συσκευής, ισχυριζόμενη ότι κάτι τέτοιο θα είχε σημαντικό αντίκτυπο σε θέματα ψηφιακής ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων χρηστών.

Ο Σιεντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ είχαν σκοτώσει 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια, στις 2 Δεκεμβρίου, προτού πέσουν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Οι Αρχές εντόπισαν το iPhone του Φαρούκ στο διαμέρισμά του. Σε χθεσινό τους αίτημα προς τη Δικαιοσύνη, οι δικηγόροι του FBI ζήτησαν την ακύρωση της δικαστικής τους προσφυγής κατά της Apple, αναφέροντας ότι «πέτυχαν να εξασφαλίσουν τα δεδομένα που βρίσκονταν αποθηκευμένα στη συσκευή», χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν με ποιον τρόπο το έκαναν, αλλά ούτε και τι περιείχαν τα δεδομένα αυτά.

«Η αξιοπιστία του FBI κατέρρευσε οριστικά. Δήλωσαν ψευδώς στη Δικαιοσύνη ότι χρειάζονταν δικαστική απόφαση για “σπάσιμο” των κωδικών της συσκευής, προσπαθώντας να επιτύχουν δεδικασμένο», είπε ο Εβαν Γκριρ, επικεφαλής οργάνωσης υπέρ της ελευθερίας του Διαδικτύου. AFP

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos