Ενέδρα θανάτου στο Ντάλας: Νεκροί πέντε αστυνομικοί

08 Ιουλίου 2016 13:53

Ενέδρα θανάτου έστησαν σε αστυνομικούς τέσσερις ένοπλοι στο Ντάλας του Τέξας, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε και τραυματίζοντας άλλους έξι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, με αμερικανικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι αρκετοί από τους αστυνομικούς βρίσκονται αυτή την ώρα στο χειρουργείο.


Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια γυναίκα, η Shetamia Taylor, που με την αυτοθυσία που μόνο μια μητέρα μπορεί να επιδείξει έπεσε πάνω στα παιδιά της για να τα προστατεύσει από τις σφαίρες.

Οι πληροφορίες για την επίθεση παραμένουν συγκεχυμένες ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει έναν ένοπλο μέσα σε γκαράζ. Κατά διαστήματα, ακούγονται ριπές πυροβολισμών ενώ υπάρχει επικοινωνία με τον ένοπλο.

Μάλιστα, ο άντρας αυτός απείλησε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης του Ντάλας, μια πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. «Μας είπε ότι το τέλος είναι κοντά και ότι έχει τοποθετήσει βόμβες παντού» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Μπράουν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν εάν όντως έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε σημεία της πόλης.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια πορείας κατά της αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών.
Ενέδρα θανάτου στο Ντάλας: Νεκροί πέντε αστυνομικοί

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Ντάλας το βράδυ της Πέμπτης για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα μετά τις δολοφονίες δύο συμπολιτών τους, του Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα και του Άλτον Στέρλινγκ στη Λουιζιάνα.

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις –δύο αντρών και μιας γυναίκας. Οι ένοπλοι είχαν ακροβολιστεί σε υπερυψωμένα σημεία και είχαν ως στόχο, όπως τόνισαν οι αρχές, να σκοτώσουν το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς.

Ομπάμα: Οι υπεύθυνοι της επίθεσης να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στο Ντάλας έστειλε από τη Βαρσοβία ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρουμε ακόμα όλες τις πληροφορίες για την επίθεση αλλά ήταν ιδιαιτέρως βίαιη» είπε ο κ. Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι πιστεύει ότι μιλάει εκ μέρος όλων των Αμερικανών όταν λέει πως αισθάνεται φρίκη και στέκεται στο πλευρό της αστυνομίας του Ντάλας.
Ενέδρα θανάτου στο Ντάλας: Νεκροί πέντε αστυνομικοί

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι αστυνομικοί στοχοποιήθηκαν και πως η απώλειά τους θα είναι μια δυσάρεστη υπενθύμιση των θυσιών που κάνουν για τους πολίτες της χώρας.

Χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις δολοφονίες των δύο Αφροαμερικανών, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά σοβαρό πρόβλημα.

«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε και την αναγνώρισή μας προς του την τεράστια πλειονότητα των αστυνομικών, οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά» είπε ο κ. Ομπάμα.

Ειρηνικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Το αιματηρό επεισόδιο στο Ντάλας αποτελεί μια εξαίρεση σε μια κατά τα άλλα βραδιά ειρηνικών διαδηλώσεων. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λουιζιάνα, στη Μινεσότα, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο αλλά και άλλες μεγάλες χώρες των ΗΠΑ.
Ενέδρα θανάτου στο Ντάλας: Νεκροί πέντε αστυνομικοί

Χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν κατά της αστυνομικής βίας που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» της αμερικανικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί.

Το Facebook ενεργοποιεί εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας

Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν αστυνομικοί από τέσσερις ελεύθερους σκοπευτές.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos