Ο πρώτος ηλιακός αυτοκινητόδρομος είναι γεγονός!

04 Ιουλίου 2023 15:57

Τον Ιούλιο θα δοκιμαστεί στη Γερμανία, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project, συγκέντρωσης και παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Στο πλαίσιο ενός ερευνητικού έργου στον αυτοκινητόδρομο Α81, διερευνάται η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Mε τη χρήση ηλιακών στεγών, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να οδηγήσουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τον Ιούλιο του 2023 θα τεθεί σε λειτουργία το ηλιακό σύστημα του αυτοκινητόδρομου.

Οι αυτοκινητόδρομοι είναι οι πιο σημαντικές αρτηρίες κυκλοφορίας σε μια χώρα. Μετακινούν αγαθά και ανθρώπους από το ένα μέρος στο άλλο.

Μερικές φορές κολλάς στην κίνηση ενώ ο ήλιος χτυπά στην άσφαλτο. Όχι τόσο στο γερμανικό αυτοκινητόδρομο A81! Εκεί, μια οροφή 12 επί 14 μέτρων από φωτοβολταϊκά πλαίσια εκτείνεται στο δρόμο.

Αυτό το αντικείμενο ύψους 5,5 μέτρων αποτελεί ένδειξη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα ερευνητικό έργο από την Fraunhofer ISE και τους Αυστριακούς εταίρους Forster FF και το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας αποσκοπεί στη διερεύνηση της δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές.

 Ένα βασικό πρόβλημα, πάντως, για την άμεση διεύρυνση του project, είναι το πολύ υψηλό κόστος. Επομένως, δεν ευρεία εφαρμογή στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με την έκθεση του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ερευνών Αυτοκινητοδρόμων (BAST), ωστόσο, τα ηλιακά συστήματα αυτού του τύπου θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μικρά τμήματα με τοπική περιοχή εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου, για παράδειγμα, χώρου ανάπαυσης με σταθμούς φόρτισης, σε σήραγγες ή κοντά σε άλλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το BMDV, το ηλιακό σύστημα θα πρέπει να παράγει έως και 40.000 kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos