Ο «τιμωρός» Ντουτέρτε ετοιμάζει αλλαγές ακόμη και στο Σύνταγμα

10 Μαϊος 2016 10:53

Θέμα χρόνου αποτελεί η επίσημη ανάδειξη του δημάρχου της πόλης Νταβάο, Ροντρίγκο Ντουτέρτε στη θέση του νέου προέδρου των Φιλιππίνων.


Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Ντουτέρτε εξασφαλίζει σχεδόν το 39% των ψήφων, ενώ προηγείται τουλάχιστον κατά 5 εκατ ψήφους από τον επόμενο υποψήφιο με καταμετρημένο το 90% των ψήφων.

Κι ενώ η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων δεν έχει γίνει ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο Ντουτέρτε, σχεδιάζει την αναθεώρηση του συντάγματος, ενώ θα προτείνει και αλλαγές στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

«Οι κινήσεις αυτές, θα απαιτήσουν ευρεία εθνική συναίνεση, ενώ θα δρομολογηθεί ευρεία αναθεώρηση του συντάγματος», σημείωσε ο Πήτερ Λαβίνα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επί 22 χρόνια δήμαρχος της πόλης Νταβάο είναι γνωστός και με το όνομα «Τιμωρός» καθώς στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σκληρή ρητορική για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, κάνοντας λόγο ακόμα και για μαζικές εκτελέσεις κακοποιών. Άλλοι πάλι τον παρομοιάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντουτέρτε, άλλοτε δικαστικός λειτουργός, χρησιμοποίησε αρκετές φορές ακραίες εκφράσεις προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του ότι είναι ο κατάλληλος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά και της ανασφάλειας. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο έκανε αρκετές προσπάθειες να συγκροτήσει κοινό μέτωπο κατά του φαβορί των εκλογών, λέγοντας μάλιστα ότι αν κερδίσει ο Ντουτέρτε, θα γίνει δικτάτορας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos