To σκάνδαλο Petrobras συνεχίζει να «καταπίνει» υπουργούς

31 Μαϊος 2016 10:17

Σε παραίτηση αναγκάστηκε ένας ακόμη υπουργός στη νεοσύστατη κυβέρνηση της Βραζιλίας μετά από δημοσιοποίηση ηχογραφημένης συνομιλίας τους, που τον εμφανίζει να προσπαθεί να καθυστερήσει μια έρευνα διαφθοράς αναφορικά με την κρατική επιχείρηση πετρελαίου.


Στην ηχογράφηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Globο, ο υπουργός Διαφάνειας Φαμπιάνο Σιλβέιρα, εμφανίζεται να συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γερουσίας Ρενάν Καλιέιρος (επίσης εμπλεκόμενο στην υπόθεση Petrobras) δίνοντάς του συμβουλές για το πώς θα «προφυλαχθεί» από την έρευνα.

Η συνομιλία είχε ηχογραφηθεί πριν από τρεις μήνες, όταν ο Σιλβέιρα δεν ήταν ακόμη υπουργός, και σε ένα σημείο της μάλιστα φαίνεται να είχε αξιοποιήσει τη θέση του ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης για να μιλήσει με τους εισαγγελείς στην υπόθεση, να μάθει τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Καλιέιρος και να τον ενημερώσει σχετικά.

Αρχικά ο Σιλβέιρα υποστήριξε ότι τα λεγόμενά του μεταφέρθηκαν «εκτός συμφραζομένων» και ότι έδινε απλώς συμβουλές στον πρόεδρο της Γερουσίας. Στη συνέχεια όμως και παρά την κάλυψή του από την κυβέρνηση Τεμέρ ο ίδιος ο υπουργός διαβίβασε με επιστολή του στον πρωθυπουργό την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Πριν από δέκα ημέρες περίπου, ένα ακόμη ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, ο Ρομέρου Ζούκα, υπουργός Σχεδιασμού, είχε αναγκαστεί σε παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του που τον εμφανίζει να συμμετέχει σε μεθόδευση για την παραπομπή σε δίκη της κεντροαριστερής προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ, ώστε να μπει φρένο στην έρευνα για τη διασπάθιση κεφαλαίων της Petrobras, μια υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο ίδιος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos