Σόιμπλε: Η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για ένα ενδεχόμενο Brexit

18 Ιουνίου 2016 15:39

Τη διαβεβαίωση ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για κάθε πιθανό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή ή την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε την Παρασκευή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο Brexit.

Σε παλαιότερη συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Β. Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει ότι «έξοδος σημαίνει έξοδος» και πως θα έχει αντίκτυπο τόσο για την Ε.Ε. όσο και για τη Βρετανία. «Θα ήταν θαύμα εάν η αποχώρηση της Βρετανίας ερχόταν χωρίς οικονομικές επιπτώσεις» είχε δηλώσει τότε.

Συνάντηση Τουσκ, Γιούνκερ και Σουλτς μια ημέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι οι τρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μάρτιν Σουλτς αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Ιουνίου –μια μόλις ημέρα μετά από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Την Πέμπτη στις 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν την Ευρωπαϊκή (ή όχι) πορεία της χώρας τους.

[Σόιμπλε: Η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για ένα ενδεχόμενο Brexit -]

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν σημάνει... συναγερμό στις Βρυξέλλες, καθώς δείχνουν ότι το στρατόπεδο του Brexit προηγείται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να βρεθεί και στην «ατζέντα» της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 28 και 29 Ιουνίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos