Τζο Μπάιντεν: Έρχεται σήμερα στην Ευρώπη - Ποιες χώρες θα επισκεφτεί και ποιους θα συναντήσει

09 Ιουλίου 2023 13:27

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει διπλωματική περιοδεία στην Ευρώπη από σήμερα 9 έως τις 13 Ιουλίου, μεταβαίνοντας στη Βρετανία, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία και μετά στη Φινλανδία.

Η περιοδεία του ηγέτη των ΗΠΑ σε τρεις χώρες έχει στόχο να «επιδείξει την ηγεσία του προέδρου στην παγκόσμια σκηνή» σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι το ταξίδι θα «αναδείξει την ηγεσία του προέδρου στην παγκόσμια σκηνή».

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο για τη «σύσφιξη των στενών δεσμών» που ενώνουν τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιερ.

Military police block London road for low planes carrying Biden's helicopters

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου, διευκρίνισε η εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του, στο Ελσίνκι, ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ Αμερικανών ηγετών και ομολόγων τους των βορείων χωρών στις 13 Ιουλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos